Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου Μετανάστευσης, να σταματήσει τη λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων στην ηπειρωτική Ελλάδα ως δομών ως το τέλος του έτους, έκλεισαν οκτώ ξενοδοχεία-δομές φιλοξενίας αλλοδαπών.
Το ερώτημα βέβαια είναι που πάνε ολοι αυτοί οι παράνομοι μετανάστες; Γιατί σύμφωνα με την «αρχή της διατήρησης της ύλης» δεν μπορούν να «εξαφανίζονται».
Έτσι λοιπόν, κλείνουν κάποιες δομές φιλοξενίας και ανοίγουν άλλες…
Αυτό είναι το σωστό να λέγεται.
Σήμερα έκλεισαν έξι δομές στα Γρεβενά και μία στη Φλώρινα ενώ στα μέσα Ιουλίου είχε προηγηθεί το κλείσιμο της ξενοδοχειακής δομής «φιλοξενίας» στην Αργολίδα.
Στις δομές «φιλοξενίας» των Γρεβενών διέμεναν συνολικά 177 άτομα και στη Φλώρινα 43 άτομα, που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, ήδη μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους φιλοξενίας στην ενδοχώρα στους οποίους υπήρχε αντίστοιχη διαθεσιμότητα.
Μαζί με τους 463 διαμένοντες στη δομή της Αργολίδας, ο συνολικός αριθμός αυτών που μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα ανέρχεται σε 683.
Συνολικά οι ξενοδοχειακές δομές ανέρχονταν σε 67 και μετά το κλείσιμο των επτά δομών σε Γρεβενά και Φλώρινα, καθώς και της δομής στην Αργολίδα που έκλεισε πρόσφατα, μειώθηκαν σε 59.
Ο σχεδιασμός του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προβλέπει το κλείσιμο και των υπόλοιπων 59 ξενοδοχειακών δομών φιλοξενίας μεταναστών μέχρι το τέλος του έτους.
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επισημαίνει σε δήλωσή του ότι “προχωρούμε σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας, ο οποίος προβλέπει το κλείσιμο και των υπόλοιπων 59 ξενοδοχειακών δομών φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα μέσα στο 2020. Στόχος μας η ουσιαστική αποσυμφόρηση και των νησιών του Βορείου Αιγαίου αλλά και της ηπειρωτικής Ελλάδας”.