Η κυβέρνηση αποφάσισε πως το γεύμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με άλλα 30 περίπου άτομα ήταν… «νόμιμο»!
Μπορεί οι πολίτες να καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων, με τις δυνάμεις ασφαλείας να βαφτίζουν ως «πάρτι» κάθε συγκέντρωση 5-6 φίλων, όμως για τον πρωθυπουργό μάλλον δεν ισχύουν τα ίδια μέτρα!
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, για να δικαιολογήσει τη μη επιβολή προστίμου από την ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζεται τώρα πως δεν υπήρχε απαγόρευση για τις συγκεντρώσεις στα σπίτια!
Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Φεβρουαρίου, την ημέρα που ξεκίνησε η επιβολή αυστηρότερου lockdown στην Αττική και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, ο Κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε πολιτική εξόρμηση στην Ικαρία.
Εκεί, εν πομπαίς και οργάνοις (τσαμπούνες κ.ά.), μαζί με δεκάδες άτομα της συνοδείας του και κυβερνητικά στελέχη, επισκέφθηκε το σπίτι του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη. Από τη δημοσιοποίηση των εικόνων ξέσπασε σάλος – μέχρι και ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι έκανε λάθος και υποσχέθηκε να μην ξανασυμβεί.
Όμως, σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση του Λ. Οικονόμου σε ερώτηση 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το «γλέντι» Μητσoτάκη δεν απαγορευόταν!
Συγκεκριμένα, απάντησε ότι «κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα (δηλαδή 6 έως 15 Φεβρουαρίου) δεν υφίστατο σε ισχύ διάταξη που να απαγορεύει ρητά ή να ρυθμίζει ειδικότερα το ζήτημα των επισκέψεων σε οικίες». Επομένως, δεν υπήρξε καμία παρανομία και γι’ αυτό η αστυνομία ούτε εμπόδισε την συγκέντρωση του Κ.Μητσοτάκη ούτε επέβαλε, έστω και εκ των υστέρων, πρόστιμα!
Πρόστιμα 473.000 ευρώ και 4 συλλήψεις την Τρίτη
Την ίδια ώρα οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα για υποτιθέμενες παραβάσεις των μέτρων κατά του κορωνοϊού.
Πρόστιμα συνολικού ύψους 472.800 ευρώ επέβαλαν την Τρίτη οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για μη τήρηση των μέτρων lockdown του κορωνοϊού.
Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.
Διενεργήθηκαν 71.570 έλεγχοι εκ των οποίων οι 61.642 από την Αστυνομία και οι υπόλοιποι από το Λιμενικό, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, τη ΔΙΜΕΑ, τη Δημοτική Αστυνομία, την Επιθεώρηση Εργασίας και τις Περιφέρειες. Καταγράφηκαν 1.500 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, κυρίως για άσκοπη μετακίνηση (76,3%) και για μη χρήση μάσκας (19,9%).
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.