Λίγες ώρες μακριά μας βρίσκονται οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με τον Λευτέρη Λαζάρου να έχει αναλάβει την δημιουργία του δείπνου για τους επίτιμους καλεσμένους.
Έτσι ο πρίγκιπας Κάρολος η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών και ο Ρώσος πρωθυπουργός θα απολαύσουν τα πιάτα που σαν κύριο συστατικό θα έχουν το ψάρι στο δείπνο που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Πρώτο πιάτο θα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.
Στη συνέχεια οι καλεσμένοι θα απολαύσουν σούπα, που θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.
Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.
Θα ακολουθήσει το κυρίως πιάτο που θα είναι φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.
Το επιδόρπιο θα είναι με προϊόντα της ελληνικής γης αφού θα έχει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.
Τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα.
Το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών ένα δυσεύρετο κρασί.