ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Μέρκελ τους μπέρδεψε και έχασαν «τα αυγά και τα πασχάλια» με το lockdown: Δεν ξέρουν πότε να ανοίξουν την οικονομία

Η Μέρκελ τους μπέρδεψε και έχασαν «τα αυγά και τα πασχάλια» με το lockdown: Δεν ξέρουν πότε να ανοίξουν την οικονομία

Το απόλυτο χάος αναφορικά με το πότε θα αρθεί το lockdown που έχει οδηγήσει την οικονομία σε πλήρη κατάρρευση, καθώς η κυβέρνηση έχει μπερδευτεί για το πότε θα ανοίξει ξανά η οικονομία, δηλαδή το λιανεμπόριο, αφού η Γερμανίδα Καγκελάριος με τα συνεχή «μπρος-πίσω» τους έχει προκαλέσει σύγχυση.

Ενώ αρχικά η κυβέρνηση είχε ως στόχο να ανοίξει ξανά το λιανεμπόριο στα τέλη Απριλίου ακολουθώντας -πάντα- τη γραμμή Μέρκελ (άσχετα με το τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα) η οποία είχε αρχικά ανακοινώσει παράταση έως τις 18 Απριλίου και κλείσιμο των εκκλησιών στο Πάσχα των Καθολικών μεταξύ 1ης και 5ης Απριλίου αλλά στη συνέχεια πήρε πίσω την απόφασή της αυτή, λέγοντας πως έκανε λάθος.

Τώρα η κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει ότι το lockdown θα παραταθεί μέχρι τις 25 Απριλίου, όπως έλεγαν αρχικά πληροφορίες ακολουθώντας τη «γραμμή» Βερολίνου, η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως ακόμη, εξ ου και η σύγχυση και ο πονοκέφαλος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πότε να ανοίξει η αγορά αφού το Βερολίνο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία;

Έτσι αόριστα διαρρέουν πληροφορίες για το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, μέχρι να ανακοινωθεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία από την Γερμανία.

Από την άλλη όμως ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτιμά ότι είναι αδύνατο να μιλάμε για άνοιγμα λιανεμπορίου πριν τις 12 Απριλίου και ο πονοκέφαλος της κυβέρνησης γίνεται διπλός.

Ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, είπε στο Mega πως είναι ανώφελο να συζητάμε πότε θα ανοίξει το λιανικό εμπόριο, καθώς τα μέχρι τότε στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά.

«Δεν έχει νόημα να συζητάμε να ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο νωρίτερα από τις 12 Απριλίου, είναι μαθηματικά αδύνατον», σημείωσε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα ώστε όταν ανοίξουμε να το κάνουμε με υψηλότερη υγειονομική ασφάλεια από ότι όταν κλείσαμε.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι είναι «σημαντικό να μπει απολύμανση του αέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να μειώσουμε την έκθεση του κοινού σε ιικό φορτίο στα λεωφορεία αυξάνοντας τον αριθμό τους».

Σε πτωτική πορεία το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου

«Θα είμαστε καλύτερα το Πάσχα. Με δεδομένα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα είμαστε σε μία πτωτική πορεία, η οποία θα μπορούσαν να είναι συνεχώς πτωτική. Αργή αλλά πτωτική μέχρι το καλοκαίρι».

Σημαντικό βήμα για την πορεία της πανδημίας, αποτελούν τα self-tests τα οποία θα κάνουν οι πολίτες μόνοι τους. Τα τεστ είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης, ανέφερε, τονίζοντας ότι «πρέπει να σταματήσει αυτός ο μεμψίμοιρος διάλογος για το πώς μπορούν να γίνουν τα τεστ».

Στο μεταξύ η κυβέρνηση διέψευσε αμέσως μετά το mea culpa της Μέρκελ τα σενάρια που κάνουν λόγο για παράταση του lockdown έως τις 25 Απριλίου. Συγκεκριμένα κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν χαρακτηριστικά πως τα εν λόγω σενάρια «δεν έχουν καμία βάση».

Σύμφωνα με τα σενάρια αυτά, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Mega, υπάρχει εισήγηση στο τραπέζι για αυστηρό λουκέτο μέχρι και τις 25 Απριλίου με στόχο το πλήρες άνοιγμα του λιανεμπορίου, χωρίς περιορισμούς, από τις 26 Απριλίου, την περίοδο δηλαδή της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα πάντα με το σενάριο, η εστίαση είναι πιθανό να παραμείνει κλειστή μέχρι τα μέσα Μαΐου, ενώ όσον αφορά στα σχολεία, αυτά ίσως ανοίξουν μετά το Πάσχα, δηλαδή περίπου στις 10 Μαΐου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.