«Φωτιά» έχουν πάρει τις τελευταίες ώρες τα τηλέφωνα, με πολλούς βουλευτές, κυρίως από τις μεγάλες περιφέρειες να παίρνουν τηλέφωνο στο Μαξίμου για να μάθουν αν τελικά η κυβέρνηση θα κάνει πρόωρες εκλογές.
Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλές πληροφορίες περί πρόωρης διεξαγωγής εκλογών. Τα αρχικά σενάρια ήθελαν την κυβέρνηση να πηγαίνει σε εκλογές στα τέλη Μαΐου, όμως ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης είναι αντίθετος με αυτό το ενδεχόμενο.
Έντονος προβληματισμός υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου και στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, αλλά και σε όσα ακολούθησαν αυτής, με την παρέμβαση των ένδεκα βουλευτών, οι οποίοι ουσιαστικά στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα στον πρωθυπουργό για «τυχόν υποχωρήσεις» στα ελληνοτουρκικά ζητήματα και αφετέρου η παρέμβαση του συνιστά υπενθύμιση ότι μεγάλα τμήματα του κομματικού μηχανισμού δεν ελέγχονται από τους επιτελικούς του Κ.Μητσοτάκη.
Μια παρανοϊκή κατάσταση που απειλεί να εκτροχιάσει την ίδια την δημοκρατία, διαμορφώνεται στο μέτωπο αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19, όπου η κυβέρνηση… πανηγυρίζει γιατί εχθές (13/3) είχαμε «μόνο» 4003 κρούσματα, όταν μπήκαμε σε lockdown στις αρχές Νοεμβρίου τα μισά από αυτά!
Σήμερα έγιναν 76.000 τεστ ενώ μία εβδομάδα πριν, στις 6 Απριλίου είχαν διενεργηθεί 75.182 τεστ και είχαν καταγραφεί 4.309 θετικά και αυτό το χαρακτηρίζουν… βελτίωση!
«Η Ελλάδα καλύτερη απ’ όλους», αυτό υποστηρίζουν διαρκώς τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία αρνούνται να ασκήσουν κριτική στα μέτρα τα οποία πήραν για την αντιμετώπιση της πανδημία (δηλαδή μόνο το lockdown). Χαρακτηριστική ήταν και η χθεσινή παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος διάβασε λάθος τον πίνακα του ECDC και υποστήριξε γι’ ακόμα μία φορά πως η Ελλάδα είναι η καλύτερη στην Ευρώπη στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αν και κάτι τέτοιο δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο. Στο ίδιο πνεύμα φυσικά και όλες οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού.
Όσο και αν προσπαθούν τα συστημικά ΜΜΕ να το αποκρύψουν η καταστροφή που έχει δεχθεί η ελληνική οικονομία εξαιτίας των lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση είναι δραματική. Στο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ παρουσιάζει συνολικά τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης στην αγορά εργασίας το 2020. Μία κρίση που όπως όλα δείχνουν θα οδηγήσει στο «Μνημόνιο 5.0» και όχι στην «Ελλάδα 2.0» που είχε παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ παρουσιάζει συνολικά τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης στην αγορά εργασίας το 2020. Μία κρίση που όπως όλα δείχνουν θα οδηγήσει στο «Μνημόνιο 5.0» και όχι στην «Ελλάδα 2.0» που είχε παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στιγμές σαν αυτές του περσινού Μαρτίου με χιλιάδες παράνομους μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα θέλουν κάποιοι να ζήσουν. Όπως αποκαλύπτεται στέλνονται μηνύματα σε παράνομους μετανάστες με τα οποία τους καλούν να εισβάλουν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της περιόδου του Ραμαζανίου (από τις 13 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου).
Με ανταποκρίσεις-φωτιά που βρίθουν υπονοούμενων και «μπηχτών» (κατά το λαϊκώς λεγόμενο) κατά της ελληνικής κυβέρνησης η «φωνή» του Βερολίνου, η κρατική DW μετέδωσε δύο ρεπορτάζ που από μόνα τους δημιουργούν πολιτικό θέμα για το Μαξίμου.
Συγκεκριμένα και τα δύο περιγράφουν ένα «κράτος-Κολομβία» κι ένα παρακράτος με απολήξεις στην κυβέρνηση τα οποία βρίσκονται πίσω (και) από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.