ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Χρυσή Αυγή: Τα μέλη της μπορούν να κατεβούν κανονικά στις ερχόμενες εκλογές

Χρυσή Αυγή: Τα μέλη της μπορούν να κατεβούν κανονικά στις ερχόμενες εκλογές

Τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών φέρεται αν στερεί τα πολιτικά δικαιώματα των μελών της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη φυλακή, παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Η ρύθμιση προβλέπει στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν ύστερα από αμετάκλητη απόφαση, καθώς και θέσπιση ασυμβίβαστου οριστικά καταδικασθέντος με την κατοχή επιτελικής θέσης σε πολιτικό κόμμα.

Στην πραγματικότητα δηλαδή, η τροπολογία δεν φέρνει αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς το Σύνταγμα αναφέρει ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο συνεπεία αμετάκλητης καταδίκης. Απλώς οι οριστικά καταδικασμένοι δεν θα μπορούν να έχουν αξιώματα σε κόμμα, ωστόσο μπορούν να ξανακατέβουν κανονικά ως απλοί βουλευτές.

Ο Μάκης Βορίδης είπε σχετική πως «χωρίς να περιορίζει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, λέει ότι δεν επιτρέπεται στα κόμματα να έχουν πολιτικούς αρχηγούς ή μέλη των διοικουσών επιτροπών ή των διοικητικών συμβουλίων ή των πολιτικών επιτροπών ή νομίμους εκπροσώπους οι οποίοι να έχουν οριστικά καταδικαστεί σε μια σειρά από αδικήματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.