Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες πλοιοκτήτες ο Α.Μαρτίνος τα είπε «έξω από τα δόντια» και ξεκαθάρισε ότι «αν δεν μετέφεραν το ρωσικό πετρέλαιο οι Έλληνες εφοπλιστές οι τιμές θα ήταν διπλάσιες»!

">

Πρόσθεσε μάλιστα μιλώντας στο μιλώντας στο 5ο Athens Triennial Meeting πως «τα 9/10 του πλανήτη απέχουν από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας».

Επί της ουσίας ο Έλληνας πλοιοκτήτης εξέφρασε την απορία που έχουν σχεδόν όλοι όσοι σκέφτονται με τη λογική, γιατί η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτές τις κυρώσεις οι οποίες κοστίζουν βαρύτατα στην οικονομία της.

Οι κυρώσεις αυτές εξυπηρετούν άλλων χωρών τα συμφέροντα με πρώτες από όλες τις ΗΠΑ.

Κάτι το οποίο το pronews.gr με πολλαπλά άρθρα κατά τη διάρκεια του ουκρανικού πολέμου είχε επισημάνει πολλές φορές.

Οι ίδιες οι ΗΠΑ άλλωστε, αγοράζουν το ρωσικό πετρέλαιο με την τιμή που του έχουν επιβάλει και εν συνεχεία το μεταπωλούν ακριβότερα και βγάζουν κέρδος από αυτό.

Η Γαλλία έχει πολλαπλασιάσει τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου υπό τη μορφή LNG, η οποία με τη σειρά της κι αυτή το μεταπωλεί σε άλλες χώρες βγάζοντας μεγάλα κέρδη, καθώς το ρώσικο αέριο είναι το φθηνότερο που κυκλοφορεί σε όλη την παγκόσμια αγορά.

Η ίδια η Ρωσία τελικά κέρδισε από τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν με αποτέλεσμα να έχει μία πολύ ισχυρή οικονομία εν καιρώ πολέμου σε αντίθεση με τις δυτικές οι οποίες υπέστησαν καθίζηση.

Όσο για τις ΗΠΑ έχουν καταγράψει υπέρ κέρδη από τις πωλήσεις του δικού τους πανάκριβου LNG!

Παρόλα αυτά η ΕΕ και οι ΗΠΑ είχαν κηρύξει τον πόλεμο στους Έλληνες εφοπλιστές επειδή μετέφεραν το ρωσικό πετρέλαιο αλλά στην πραγματικότητα αυτό που τους ενοχλούσε ήταν τα μεγάλα κέρδη της ελληνικής ναυτιλίας.