ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΣΚΑΪ: Ζητούν από τους πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από την Εθνική Τράπεζα αν κρατικοποιηθεί!

Κρατικοποίηση σημαίνει εγγύηση καταθέσεων!

ΣΚΑΪ: Ζητούν από τους πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από την Εθνική Τράπεζα αν κρατικοποιηθεί!

Με μία πρωτοφανή δημόσια παρέμβαση ο γνωστός φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, παροτρύνει τους πολίτες να τρέξουν στην Εθνική Τράπεζα να αποσύρουν τις καταθέσεις τους γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την κρατικοποίησή της!

Με λίγα λόγια υποδαυλίζει ένα… bank run και για ποιο λόγο; Ακόμα κι αν κρατικοποιούνταν η Εθνική Τράπεζα αυτό σημαίνει, εγγύηση καταθέσεων.

Για ποιο λόγο να αποσύρουν τις κατάθεσις τους οι πολίτες; Το αντίθετο θα συνέβαινε. Οι πολίτες στις άλλες τράπεζες θα μετέφεραν τις καταθέσεις τους στην Εθνική επειδή θα είχαν την εγγύηση του κράτους.

Παραπέμπει στις ανάλογες παρεμβάσεις που είχαμε στις αρχές του 2015, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί bank run και τελικά να κλείσουν οι τράπεζες το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου.

Ο Άρης Πορτοσάλτε λοιπόν κάλεσε όσους πιστεύουν ότι ο ΣυΡιζΑ θα κρατικοποιήσει την συγκεκριμένη τράπεζα, να αποσύρουν αμέσως τα χρήματά τους. Το επιχείρημα του όμως είναι επί της ουσίας ανύπαρκτο καθώς σε όλο τον πολιτισμένο δυτικό κόσμο και φυσικά την Ελλάδα, ακόμα και οι ιδιωτικές τράπεζες διασώθηκαν με κρατικό χρήμα. Εάν δηλαδή δεν υπήρχε το κράτος, οι τράπεζες θα είχαν «ρουφήξει» τα λεφτά των καταθετών και θα ήταν όλοι στον «κουβά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.