Με μία πρωτοφανή δημόσια παρέμβαση ο γνωστός φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, παροτρύνει τους πολίτες να τρέξουν στην Εθνική Τράπεζα να αποσύρουν τις καταθέσεις τους γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την κρατικοποίησή της!

Με λίγα λόγια υποδαυλίζει ένα… bank run και για ποιο λόγο; Ακόμα κι αν κρατικοποιούνταν η Εθνική Τράπεζα αυτό σημαίνει, εγγύηση καταθέσεων.

Για ποιο λόγο να αποσύρουν τις κατάθεσις τους οι πολίτες; Το αντίθετο θα συνέβαινε. Οι πολίτες στις άλλες τράπεζες θα μετέφεραν τις καταθέσεις τους στην Εθνική επειδή θα είχαν την εγγύηση του κράτους.

Παραπέμπει στις ανάλογες παρεμβάσεις που είχαμε στις αρχές του 2015, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί bank run και τελικά να κλείσουν οι τράπεζες το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου.

">

Ο Άρης Πορτοσάλτε λοιπόν κάλεσε όσους πιστεύουν ότι ο ΣυΡιζΑ θα κρατικοποιήσει την συγκεκριμένη τράπεζα, να αποσύρουν αμέσως τα χρήματά τους. Το επιχείρημα του όμως είναι επί της ουσίας ανύπαρκτο καθώς σε όλο τον πολιτισμένο δυτικό κόσμο και φυσικά την Ελλάδα, ακόμα και οι ιδιωτικές τράπεζες διασώθηκαν με κρατικό χρήμα. Εάν δηλαδή δεν υπήρχε το κράτος, οι τράπεζες θα είχαν «ρουφήξει» τα λεφτά των καταθετών και θα ήταν όλοι στον «κουβά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!