Η αναβίωση του Δημοσιογραφικού Συνεδρίου της Σαμοθράκης δημιούργησε κάποιες προσδοκίες ότι θα μπορούσε να συμβάλει στη θεραπεία κατά της μετάλλαξης του Τύπου σε Media, δηλαδή να σταματήσει να είναι διάμεσο και εργαλείο διεφθαρμένων και εξαρτημένων πολιτικών και οικονομικών ατόμων και ομάδων.
Να αποκατασταθεί η κοινωνική φύση του Τύπου ως λειτούργημα για την διατήρηση και την προστασία της Δημοκρατίας.
Οι προσδοκίες ήταν περισσότερες από το αποτέλεσμα διότι από την πλευρά του ΑΚΚΕΛ ακούσαμε την απόλυτη αφωνία από το Συνέδριο, όπως είδαμε και στο βίντεο των εργασιών του, σχετικά με την πολιτική πολυφωνία.
Ούτε μία παρουσίαση για την πολιτική πολυφωνία δεν υπήρξε. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ολόκληρη συνεδρία με εκτεταμένη διάρκεια ώστε να ελεγχθεί αυτός ο κόσμος που ονομάζεται “δημοσιογραφικός” για το αν ικανοποιεί τις δεοντολογικές και νομικές απαιτήσεις που υπάρχουν για την προβολή και παρουσίαση των πολιτικών θέσεων και αξιολογήσεων από όλο το πολιτικό φάσμα και όχι μόνο από το στενό κυβερνητικό ή αυτό που φαινομενικά προέρχεται από πολλούς πολιτικούς χώρους αλλά εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και επιβολή συγκεκριμένων κατευθύνσεων.
Το ΑΚΚΕΛ έχει επανειλημμένα καταγγείλει την φίμωσή του από τα “μεγάλα” συστημικά media, όπως όμως συμβαίνει και σε άλλα κόμματα άλλων πολιτικών χώρων. Ίσως το θεμελιώδες πρόβλημα που έχει ο τύπος και η δημοσιογραφία στην Ελλάδα και έχει μεταλλάξει πολλούς σε διάμεσα Media είναι αυτό ακριβώς, δηλαδή ότι απαγορεύουν εμπράκτως μεγάλο τμήμα της πολιτικής έκφρασης του ελληνικού λαού να εκφραστεί και να παίξει ρόλο στις εκάστοτε εκλογές. Με αυτό τον τρόπο βέβαια επηρεάζουν καθοριστικά το εκλογικό αποτέλεσμα, συνεπώς συμβάλλουν στην ανατροπή του πολιτεύματος της αντιπροσωπευτικής-κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η Ομοσπονδία ΠΟΕΣΥ και όλοι οι άλλοι παράγοντες που είχαν συμμετοχή στην οργάνωση και θεματολογία κάλυψης του Συνεδρίου αυτό δεν το σκέφτηκαν; Αν δεν σκέφτονται ή δεν εισάγουν ως θέμα κάτι τέτοιο τότε τί να σκεφθούμε οι άλλοι για αυτούς; Δηλαδή θα περιμένουμε για ένα έτος για να δούμε αν και πώς θα οργανώσουν έστω μία συνεδρία για την πολιτική πολυφωνία και την αξιολόγηση της δημοσιογραφικής κάλυψης των κομμάτων;
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.