ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Ανασχηματισμός: Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν – Γιατί δεν θα αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης

Άλλο ένα επικοινωνιακό τέχνασμα για να «εξαγοραστεί» πολιτικός χρόνος

Ανασχηματισμός: Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν – Γιατί δεν θα αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης

O πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει τις επαφές του με κορυφαίους τους στενούς του συνεργάτες, όπως οι Κ.Χατζηδάκης, Κ.Πιερρακάκης, Γ.Γεραπετρίτης και Α.Γεωργιάδης καθώς μέσα στις επόμενες ώρες θα αποφασίσει για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών που ήταν «χαστούκι» για τη ΝΔ.

Ο ανασχηματισμός είναι πιθανό να συμβεί ακόμα και το επόμενο 24ωρο.

Πάντως όπως αναφέρουν πηγές, την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει με νέα σύνθεση.

Ο πρωθυπουργός, έχει ζητήσει από την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ πλήρη στοιχεία για όλα τα «γαλάζια» στελέχη, όμως αν δεν υπάρξουν αλλαγές πολιτικής ο ανασχηματισμός δεν πρόκειται ούτε καν να κινήσει το ενδιαφέρον των «απολεσθέντων» ψηφοφόρων.

Οι ψηφοφόροι αυτοί δεν ψήφισαν, όχι επειδή δεν τους άρεσαν τα πρόσωπα αλλά επειδή δεν τους αρέσουν οι πολιτικές που εφάρμοσαν με εντολή του πρωθυπουργού.

Σην κυβέρνηση ξέρουν πως η δυσαρέσκεια των περίπου 1.000.000 ψηφοφόρων που «χάθηκαν», στηρίζεται στο θέμα της ακρίβειας και της καθημερινότητας όπως και στο ν/σ για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια.

Οι πολιτικές αυτές επί της ουσίας δεν θα αλλάξουν και γι’ αυτό το λόγο ο ανασχηματισμός θα είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Στο ζήτημα της ακρίβειας το μόνο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να μειώσει τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ.

Σε μία χώρα όμως που δεν παράγει τίποτα, τα πρωτογενή πλεονάσματα προκύπτουν από την κατανάλωση και άρα από την ακρίβεια. Η ακρίβεια συμφέρει την κυβέρνηση λόγω των αυξημένων εσόδων από το αυξημένο ΦΠΑ.

Άρα δεν μπορεί να τον μειώσει. Παρόμοια είναι η κατάσταση και με τον ΕΦΚ. Τα καύσιμα είναι η εύκολη πηγή εύρεσης κρατικών εσόδων.

Στο θέμα των ζευγαριών ΛΟΑΤΚΙ+, πλέον ότι έχει γίνει έγινε και δεν μπορεί να αλλάξει για ευνόητους λόγους.

Θα πει κάποιος ότι οι πολίτες δεν επέλεξαν κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς και αυτά έχασαν.

Εξαρτάται για ποια κόμματα μιλάμε καθώς το δεύτερο και το τρίτο κόμμα επί της ουσίας δεν θα είχαν καμία διαφορά στην πολιτική τους από αυτή που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία.

Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι ενισχύθηκαν τα πραγματικά δεξιά κόμματα διότι μεγάλη μερίδα του κόσμου περιμένει πλέον ουσιαστικές αλλαγές από αυτά.

Όπως και να έχει ο πρωθυπουργός στην αποψινή συνέντευξή του στον Alpha, θα απευθυνθεί στους πολίτες και θα βάλει το πλαίσιο για το επόμενο διάστημα και θα προσπαθήσει να τους πείσει ότι ξεκινάει μια νέα διαδρομή προς το 2027.

Αξιολόγηση έχει γίνει και στο στόχαστρο μπαίνουν όπως όλα δείχνουν κυρίως τα υπουργεία που αγγίζουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Ως προς τα ονόματα, φήμες κάνουν λόγο για αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Εξωτερικών, με μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη στη Ζαλόκωστα και επιστροφή του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ίδιες φήμες θέλουν το Οικονομικών να αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, το Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Μάκης Βορίδης, ενώ κάποια ουσιαστική θέση αναζητείται για τον Άκη Σκέρτσο

Αμετακίνητοι εμφανιζονται Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Λίνα Μενδώνη και Παύλος Μαρινάκης.

Εκτός σχεδιασμού ενδέχεται να μείνουν ο Κώστας Σκρέκας, ο Γιάννης Βρούτσης αλλά και η Νίκη Κεραμέως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτήματα επίσης τίθενται για Χρ. Σταϊκούρα, Γ. Φλωρίδη, Δημ. Καιρίδη, Λευτ. Αυγενάκης και επαναφορά στο κυβερνητικό σχήμα άλλων στελεχών, όπως οι Τάκης Θεοδωρικάκος, Νότης Μηταράκης, Σταύρος Παπασταύρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.