ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ανησυχητικά σημάδια από τις αγορές: Πτώση του δολαρίου και αύξηση της τιμής του χρυσού

Οι επενδυτές αντιδρούν στην προγραμματισμένη μείωση των επιτοκίων από την FED

Ανησυχητικά σημάδια από τις αγορές: Πτώση του δολαρίου και αύξηση της τιμής του χρυσού

Ανησυχητικά σημάδια δείχνουν η υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο  και η ταυτόχρονη αύξηση της τιμής του χρυσού καθώς οι traders προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στο αμερικανικό νόμισμα εν όψει της μείωσης των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα από την Federal Reserve αυτή την εβδομάδα.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι οι επενδυτές θεωρούν το δολάριο πληθωριστικό νόμισμα και ότι με την μείωση των επιτοκίων η κατάσταση του θα επιδεινωθεί.

Ο δείκτης νομισμάτων του Bloomberg στις ΗΠΑ υποχώρησε 0,3% τη Δευτέρα μια στιγμή ενισχύθηκε το γιεν, το οποίο ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2023.

Σημειώνεται ότι οι FED θα προχωρήσει σε μείωση του επιτοκίου κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης, με πιο πιθανή την δεύτερη επιλογή.

Την ίδια στιγμή η τιμή του χρυσού καταγράφει αύξηση +25% από την αρχή της χρονιάς.

Την ίδια περίοδο οι μετοχές του S&P 500 προσέφεραν αποδόσεις +17%.

Τα τελευταία 3 χρόνια, η επένδυση σε χρυσό έχει αποδώσει +44%, ενώ η επένδυση στον S&P 500 μόλις +26%.

Υποτίθεται πως η μείωση των αμερικανικών επιτοκίων, θα πραγματοποιηθεί λόγω μίας υποτιθέμενης μείωσης του πληθωρισμού, αλλά οι επενδυτές δείχνουν να μην το πιστεύουν αυτό και ο χρυσός βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών αφού οι αγορές τιμολογούν τις ανησυχίες για τον γεωπολιτικό κίνδυνο, την πιθανότητα ακόμα κι ενός πυρηνικού πολέμου και την πιθανότητα ύφεσης μέσα στο 2024.

Η ισοτιμία του δολαρίου διολισθαίνει σταθερά, ενώ το παγκόσμιο χρέος εκρήγνυται σε πρωτοφανή επίπεδα και όλοι καταφεύγουν στον χρυσό ο οποίος θεωρείται το ασφαλές καταφύγιο, σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής και γεωπολιτικής αβεβαιότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βασικά τα μηνύματα που στέλνουν οι αγορές δείχνουν ότι θεωρούν το παγκόσμιο χρέος μη διαχειρίσιμο, τα ισχυρά νομίσματα «φούσκες»,

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.