Η αλλαγή του εκλογικού νόμου ή όχι, θέμα που έθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με συνέντευξή του, δείχνει τελικά ότι οι διπλές εκλογές θα είναι το πιθανότερο σενάριο.

Αν αποφασίσει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο είναι σαφές πως θα κυνηγήσει την αυτοδυναμία, το όριο για την οποία είναι με τα σημερινά δεδομένα λίγο πάνω από πάνω από 37% και με οριακό αριθμό κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Αν αποφασίσει να μην αλλάξει τον εκλογικό νόμο είναι επίσης σαφές πως θα κυνηγήσει μεν την αυτοδυναμία που αυτή τη στιγμή φαντάζει εκτός πραγματικότητας, αλλά θα πρέπει το διάστημα έως τις εκλογές να προετοιμάσει κυβερνητικό εταίρο, να διαμορφώσει δηλαδή μια στρατηγική κυβερνητικών συμμαχιών.

Αν η ΝΔ αναδειχτεί πρώτο κόμμα στις εκλογές και βρίσκεται κοντά στην αυτοδυναμία είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες ώστε εκβιάζοντας πολιτικά να διεκδικήσει τις 151 έδρες για μια μονοκομματική κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση όμως διπλές κάλπες θα έχουμε εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Προκειμένου ο εκλογικός νόμος να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές απαιτείται να ψηφιστεί από 200 βουλευτές, πλειοψηφία που σήμερα δεν υπάρχει και δεν μπορεί να διαμορφωθεί. Συνεπώς, αν αλλάξει ο εκλογικός νόμος, θα χρειαστεί να στηθούν διπλές κάλπες για την εφαρμογή του!