Η μεγάλη σύναξη της 1ης Ιουλίου στο πολεμικό μουσείο, με την παρουσία και τις ομιλίες των δύο γαλάζιων πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, άνοιξε για ακόμη μία φορά και ακόμα πιο έντονα η συζήτηση για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.

Καραμανλής και Σαμαράς, ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο, αναφέρθηκαν στις αξίες και στο DNA της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ξεκάθαρη αντίθεσή τους στην ΠΑΣΟΚοποίηση της Νέας Δημοκρατίας. Από την πλευρά δε του Κώστα Καραμανλή, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια με την έντονη εκπροσώπηση των ανθρώπων του Κώστα Σημίτη στην γαλάζια κυβέρνηση, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα εναντίον του μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην πτέρυγα της λαϊκής δεξιάς, υπάρχει έντονη δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες και μάλιστα έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις προκειμένου να περιέλθει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στα χέρια τους.

Το ερώτημα στο οποίο θα απαντήσουμε σήμερα, είναι ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί σε μία τέτοια περίπτωση.

Η εύκολη απάντηση που δίνουν ορισμένοι είναι το όνομα του Νίκου Δένδια. Ωστόσο, όσοι βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον των δύο πρώην πρωθυπουργών, διαπιστώνουν την δυσαρέσκεια τους στο πρόσωπο του υπουργού Άμυνας. Άλλωστε οι συναντήσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που ετοιμάζουν την επόμενη ημέρα στο κόμμα, έχουν τελείως διαφορετικό προσανατολισμό και έχουν καταλήξει σε τρία πρόσωπα που ασχολούνται σήμερα με την Τ.Α. θεωρούνται απόλυτα επιτυχημένοι και είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς…

Ξεκινώντας από τον βορρά, ο περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αποτελεί από μόνος του έναν γαλάζιο πόλο, διάγει την τρίτη του θητεία ως περιφερειάρχης λαμβάνοντας ποσοστά πάνω από 60% και σαφώς μεγαλύτερα από τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις, αποδεικνύοντας την διεισδυτικότητά του από τον μεσαίο χώρο έως και τις παρυφές δεξιότερα της δεξιάς.

Οι δύο δήμαρχοι βρίσκονται στα νότια της Αττικής.

Ο Γιώργος Παπανικολάου, Δήμαρχος Γλυφάδας για τρίτη φορά, με ποσοστό πάνω από 80%, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, πρώην Ευρωβουλευτής και ιδιαίτερα αγαπητός στο καραμανλικό μπλοκ. Με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και ιδιαίτερα εργατικός, έχει αποφύγει τις αντιπαραθέσεις μέσα στο κόμμα, ωστόσο όταν διαφωνεί με οποιαδήποτε πολιτική θέση, απλά την εκφράζει.

Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, είναι ο άνθρωπος που έχει εκπλήξει τους πάντες με την εξυπνάδα του, την αποφασιστικότητά του και την δημιουργικότητά του. Τρίτη θητεία με ποσοστά εκλογής άνω του 70% και που πρόσφατα, στις εκλογές της ΚΕΔΕ έδειξε ότι μπορεί να πιλοτάρει στα δύσκολα, να ορθώνει ανάστημα και να αποφεύγει τις αναταράξεις. Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και ιδιαίτερα παρεμβατικός δεν αφήνει τους υπουργούς σε ησυχία διεκδικώντας το καλύτερο για τον δήμο του. Τον εκτιμούν όλοι οι δήμαρχοι – ναι, όλοι – ανεξαρτήτως παράταξης και τον εμπιστεύονται τυφλά…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνομιλώντας με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έλεγαν με έμφαση στο pronews.gr, πως το φθινόπωρο και ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατία, αναμένονται εξελίξεις.