ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Από το 2019 έχουν καεί τα μισά δάση της Αττικής – Τον Απρίλιο η κυβέρνηση δήλωνε… «πλήρη ετοιμότητα»!

Αποκαλυπτικά τα επίσημα στοιχεία

Από το 2019 έχουν καεί τα μισά δάση της Αττικής – Τον Απρίλιο η κυβέρνηση δήλωνε… «πλήρη ετοιμότητα»!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει μιλήσει ακόμα για να μας εξηγήσει τι συνέβη και φέτος οι πολίτες ζουν τους ίδιους εφιάλτες αλλά από την ετοιμότητα που δήλωνε φέτος το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα είναι να έχουμε ακόμα 100.000 καμένα στρέμματα στην Αττική και συνολικά επί κυβερνήσεως του από το 2019 η χώρα να έχει αποψιλωθεί από δάση.

Στις 24 Απριλίου ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε, στην παρουσίαση του προγράμματος «Αιγίς», παραμονές έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, ότι «είναι επιτυχία που καταφέραμε να παντρέψουμε τις δασικές υπηρεσίες με την Πυροσβεστική Υπηρεσία», πως «είναι η πρώτη φορά που δαπανώνται τόσοι πόροι για προληπτικές δράσεις» και καμάρωνε για την κυβέρνησή του: «Η Ελλάδα του 2024 δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2019, όταν η Πολιτική Προστασία ήταν μια περιθωριακή γραμματεία. Τώρα έχουμε αποκτήσει έναν φορέα ο οποίος έχει στιβαρότητα και αποτελεσματικότητα».

Ο συντονισμός για μια ακόμα φορά ήταν ανύπαρκτος – κυριάρχησε το χάος. Δήμαρχοι έτρεχαν να σβήνουν αυλές με λάστιχα… ποτίσματος και εθελοντές με ξερόκλαδα. 

Κόσμος έμενε στο σπίτι του κινδυνεύοντας, αγνοώντας το 112, επειδή δεν πίστευε ότι θα σπεύσει κάποια κρατική βοήθεια πριν γίνουν όλα στάχτη.

Αλλά ο πρωθυπουργός και ο Β.Κικίλιας δήλωναν και φέτος έτοιμοι και η φωτιά κόντεψε να φτάσει στην πλατεία Συντάγματος καθώς ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και έφτασε στο Χαλάνδρι.

Όπως παρουσίασε χθες η ΕΡΤ με τον χάρτη τού Beyond, οι ίδιες περιοχές καίγονται και ξανακαίγονται από το 2017 μέχρι σήμερα. Υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο, χοντρικά ο νοητός άξονας Μαραθώνα – Πεντέλης, που είναι έρμαιο των πυρκαγιών.

Συντονισμό και μέσα και  «112» υπόσχεται κάθε χρόνο ο Κ.Μητσοτάκης αλλά επί κυβερνήσεων του  η Αττική έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές λόγω πυρκαγιών.

Έχουν καεί οι μισές δασικές της εκτάσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Τα δάση της Αττικής εκτιμώνται, σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιοποιημένα στοιχεία, στα 1,23 εκατ. στρέμματα. Από το 2019 μέχρι και προχθές είχαν καεί 626.499 στρέμματα. Το ποσοστό είναι 50,89% και σε αυτά τα καμένα στρέμματα δεν περιλαμβάνονται τα χθεσινά με τον πρώτο απολογισμό για την προχθεσινή φωτιά κάνει λόγο για 100.000 στρέμματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέκοψε τα μπάνια του στα Χανιά και ήρθε στην Αθήνα αλλά το μόνο που έκανε ήταν να εμφανιστεί στο κέντρο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και μια βόλτα σε κάποιο μόνο από τα καμένα σημεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.