ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αποχή και δυσαρέσκεια «τρομάζουν» το Μαξίμου: Άγχος για το «όριο» που έθεσε ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης στη ΝΔ

Οι φόβοι για «λευκή απεργία» της παραδοσιακής βάσης της ΝΔ

Αποχή και δυσαρέσκεια «τρομάζουν» το Μαξίμου: Άγχος για το «όριο» που έθεσε ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης στη ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει ανεβάσει στο μέγιστο τη συσπείρωσή της, όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα κατορθώσει να πιάσει το συμβολικό όριο του 33%, που ήταν το ποσοστό της στις προηγούμενες ευρωεκλογές, κάτι που δείχνει να μειώνει την εντύπωση για «πλειοψηφικό» ρεύμα.

Σε κάθε περίπτωση οι κεντρικές συγκεντρώσεις τόσο του Σ.Κασσελάκη όσο και του Κ.Μητσοτάκη στο Σύνταγμα δείχνουν ότι αυτοί που θα κερδίσουν στις ευρωεκλογές είναι η αποχή και οι αναποφάσιστοι.

Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές και για τοςυ δύο αρχηγούς που δυσκολεύονται σε μια πόλη εκατομμυρίων να γεμίσουν το κεντρικό μόνο χώρο (παρκάκι) στην πλατεία Συντάγματος.

Τέσσερις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν στα τελευταία μέτρα του προεκλογικού αγώνα δείχνουν να αποτυπώνουν τις εικόνες.

Ειδικότερα, στην έρευνα της ALCO (ALPHA), οι αναποφάσιστοι είναι στο 13,7% ενώ στη δημοσκόπηση της MRB (Open ),αγγίζουν το 16,5%. dimoskopisi-metron-analysis-02_fb3af.jpg

Η έρευνα της Metron Analysis (MEGA) προσδιορίζει την αδιευκρίνιστη ψήφο στο 11,3%, ενώ η Pulse (ΣΚΑΪ) τοποθετεί την γκρίζα ζώνη στο 10,5 (2% αποχή και 8,5% αναποφάσιστοι / ΔΑ. dimoskopisi_pulse_ektimisi1_7cc21.JPG dimoskopisi_pulse_ektimisi2_c050d.JPG

Την ίδια στιγμή η ελληνική κοινωνία παραμένει ιδιαίτερα δυσαρεστημένη και όχι ιδιαίτερα αισιόδοξη, όπως έχει φανεί και από τις άλλες δημοσκοπήσεις, με σχετικά ισχυρά ποσοστά δυσαρέσκειας και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι συνέπειες τυχόν «λευκής απεργίας» ενός σημαντικού ποσοστού της παραδοσιακής εκλογικής βάσης της ΝΔ τρομάζει το Μαξίμου που επίσης θα δει κόμματα στα Δεξιά του να μπαίνουν στην Ευρωβουλή να αυξάνουν τα ποσοστά τους και αυτό μπορεί τελικά να επιφέρει πολιτικές αναταραχές.

Όπως καταγράφεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έγιναν γνωστές το βράδυ της Παρασκευής το όριο του 3% δείχνουν να περνούν και  οι Δημοκράτες με τη Φωνή Λογικής ενώ ενισχυμένοι και με ανοδική πορεία είναι τόσο η ΝΙΚΗ και οι Πατριώτες του Π.Εμφιετζόγλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η  Δεξιά είναι όπως όλα δείχνουν η κυρίαρχη τάση για την Ευρώπη, με την έννοια ότι ο κόσμος πλέον έχει απορρίψει τα κόμματα της αριστεράς, οι σοσιαλιστές φθίνουν παντού και κρατάει μόνο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε ορισμένες χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.