ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Αυξήσεις «φωτιά» στα τρόφιμα ακόμα και 150% σε σχέση με πέρσι! – Απελπισμένος ο Έλληνας καταναλωτής

Η κυβέρνηση απλώς παρατηρεί τις τιμές να ανεβαίνουν

Αυξήσεις «φωτιά» στα τρόφιμα ακόμα και 150% σε σχέση με πέρσι! – Απελπισμένος ο Έλληνας καταναλωτής

Ο πρόεδρος εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραπτόπουλος, αναφερόμενος στην μεγάλη ακρίβεια που έχει καταστρέψει τον προϋπολογισμό των Ελλήνων πολιτών επεσήμανε τις μεγάλες αυξήσεις σε σχέση με πέρυσι, όπου παρατηρείται αύξηση έως και 150%!

Μία τέτοια αύξηση φυσικά δεν μπορεί να καλυφθεί από αυξήσεις στους μισθούς της τάξεως κάποιων δεκάδων ευρώ και γίνεται κατανοητό πως οι Έλληνες τελούν πλέον υπό καθεστώς απελπισίας.

H κυβέρνηση σε όλα αυτά είναι απλός παρατηρητής.

Συγκεκριμένα:

•Τα μήλα από 1,10 ευρώ το κιλό πέρυσι πωλούνται φέτος μέχρι και 3 ευρώ το κιλό

•Οι ντομάτες από 1,5 ευρώ το κιλό πέρυσι πωλούνται φέτος μέχρι και 3,29 ευρώ το κιλό

•Τα κολοκύθια από 1,3 ευρώ το κιλό πέρυσι πωλούνται φέτος μέχρι και 2,98 ευρώ το κιλό

•Τα αχλάδια από 1,5 ευρώ το κιλό πέρυσι πωλούνται φέτος μέχρι και 3,29 ευρώ το κιλό

•Τα νεκταρίνια Νάουσας από 1,6 ευρώ το κιλό πέρυσι πωλούνται φέτος μέχρι και 3,29 ευρώ το κιλό

•Το κουνουπίδι από 2 ευρώ το κιλό πέρυσι πωλείται φέτος μέχρι και 3,98 ευρώ το κιλό

Ο κ. Ραπτόπουλος σημείωσε ότι από χέρι σε χέρι η τιμή των προϊόντων αυξάνεται μέχρι και τέσσερις φορές, ενώ παράλληλα ζητεί έλεγχο της αλυσίδας από το χωράφι μέχρι το ράφι.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκταθεί το market pass πέραν του μηνός Οκτωβρίου.

Στην πραγματικότητα οι Έλληνες χρειάζονται market pass επ’ αόριστον και τουλάχιστον διπλάσιο από το σημερινό.

Ιδιοκτήτης καταστήματος με προϊόντα μαναβικής  εξήγησε ότι υπάρχουν βασικοί λόγοι στους οποίους οφείλεται η αύξηση στις τιμές:

Είπε ότι υπάρχει ακρίβεια σε φάρμακα και λιπάσματα που χρησιμοποιούνται, καθώς και η ακρίβεια στο ρεύμα, τα εργατικά χέρια και τους σπόρους, καθώς και οι καιρικές συνθήκες που δεν ευνοούν την καλλιέργεια με αποτέλεσμα η παραγωγή να είναι μειωμένη.

Το πρωί το pronews.gr είχε δημοσιεύσει σχετικό άρθρο με τις αυξήσεις σε άλλα προϊόντα που έγιναν μόνο τις τελευταίες ημέρες, όπως η ζάχαρη και το λάδι, που ξεπέρασαν το 20%.

Αναλυτικά:

•Αύξηση στην τιμή της ζάχαρης 25,7%

•Αύξηση στο λάδι 23,5%

•Αύξηση στις πατάτες 19,7%

•Αύξηση στους χυμούς 17,5%.

Στα κρέατα:

•Αύξηση στο χοιρινό 14,8%

•Αύξηση στο μοσχαρίσιο 11,1%

•Πάνω 8% τα αμνοερίφια.

Στα γαλακτοκομικά:

•Αύξηση τιμών 15,4% στο τυρί.

•Αύξηση 14,3% στα αυγά.

•Αύξηση 11,9% στα γαλακτοκομικά.

Επίσης:

Αύξηση 10,6% στα φρούτα.

•Αύξηση τιμών 17,5% στα λαχανικά.

Να υπενθυμίσουμε την ωμή παραδοχή, πως η ακρίβεια θα «ροκανίσει» το εισόδημα των πολιτών και η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτε γι’ αυτό, που είχε κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, στις αρχές Αυγούστου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κι ενώ νοικοκυριά και επιχειρήσεις γονατίζουν από το συνεχές κύμα ακρίβειας και τις ανατιμήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.