ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Φωτιά Μεσσηνία – Δήμαρχος Οιχαλίας: «Μας αφήσαν να καούμε – Οι μόνοι που τρέχουν είναι οι εθελοντές»

Φωτιά Μεσσηνία – Δήμαρχος Οιχαλίας: «Μας αφήσαν να καούμε – Οι μόνοι που τρέχουν είναι οι εθελοντές»

Συγκλονίζει η δήμαρχος Οιχαλίας, Γιώτα Γεωργακοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στη μεγάλη φωτιά που καίει τη Μεσσηνία, τονίζοντας πως έχουν αφεθεί μόνοι τους.

«Δυστυχώς, οι μόνοι που τρέχουν εδώ πέρα είναι οι εθελοντές στα τρακτέρ και 4 οχήματα της πυροσβεστικής ενώ έπρεπε να έχουμε 50 για μια τέτοια φωτιά. Αυτά που γίνονται τώρα δεν θα είχαν συμβεί αν είχαμε εναέρια μέσα από το πρωί…. Δεν υπήρξε πρόληψη για να μη συμβεί αναζωπύρωση. Οι μόνοι που παλεύουν εδώ είναι οι εθελοντές, τα πυροσβεστικά των Δήμων και 4 πυροσβεστικά Καλαμάτας και Μελιγαλά. Δηλαδή μηδέν, τίποτα. Μας αφήσανε να καούμε!».

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μας αφήσανε να καούμε».

Υπενθυμίζεται πως από τη φωτιά έχουν καεί σπίτι και έχουν εκκενωθεί οικισμοί.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

Το μέτωπο κινείται προς Αρκαδία

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στην Άνω Μεσσηνία. Οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια. Σύμφωνα με την eleftheriaonline.gr οι πυροσβέστες προσπαθούν από το πρωί να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες ώστε να σταματήσει η επέλαση της πυρκαγιάς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς δήλωσε πως το μέτωπο της φωτιάς στη Μεσσηνία αυτή τη στιγμή έχει κατεύθυνση προς Αρκαδία, χωρίς να απειλούνται οικισμοί. Σημειώνεται πως οι φλόγες κινούνται παράλληλα προς τον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος σε εκείνο το σημείο παραμένει κλειστός.

Οι πυροσβέστες δρουν στην ευρύτερη περιοχή Αγριλόβουνο και Δεσύλλα, ενώ εστίες υπάρχουν στην περιοχή της Άνθειας.

Η εικόνα στο Βλαχόπουλο είναι βελτιωμένη, όπως και στο Βασιλίτσι. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην Μέλπεια, η φωτιά κατεβαίνει προς τις περιοχές Δεσύλλα και Δασοχώρι, ενώ ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε προς τους Χράνους της Αρκαδίας, μπήκε σε μία χαράδρα και κινείται εκ νέου προς Μεσσηνία».

Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως στο Βλαχόπουλο «η φωτιά καίει μέσα σε δύσβατο σημείο, όπου υπάρχει συμπαγές δάσος, ενώ εκεί κοντά βρίσκονται οι κοινότητες Κρεμμύδια και Χατζή.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.