Το «μπαλάκι» των ευθυνών πετούν ο ένας στον άλλον στον Βόλο με τα εκατομμύρια νεκρά ψάρια που έφτασαν από την λίμνη Κάρλα στον Παγασητικό.
Την ώρα που οι εικόνες με την απάραντη θάλασσα νεκρών ψαριών κάνουν τον γύρο του κόσμου και η εισαγγελέας του Αρείου πάγου ζητά επειγόντως απαντήσεις όπως επίσης και την απόδοση ευθυνών, ο δήμαρχος Βόλου μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος για την περιβαλλοντική καταστροφή.
«Δεν κατηγόρησα τον Περιφερειάρχη, παρά το ότι είναι ένας πολιτικός απατεώνας. Έζησα κρίσεις μεγάλες στην πόλη μου. Ο περιφερειάρχης έκανε λάθος σχεδιασμό που μπορεί να συμβεί. Έδωσε άδεια σε εργολάβο να κάψει τα ψάρια στην άκρη του ποταμού. Προσωπικά κοιτάω το πώς θα καθαρίσουμε την πόλη από τα νεκρά ψάρια. Τα ψάρια δεν είναι από τη λίμνη της Κάρλας, αλλά από τη λίμνη που δημιουργήθηκε από τις πλημμύρες», είπε αρχικά.
«Το θυρόφραγμα έπρεπε να είναι κλειστό και δεν το είχαν κλείσει, τους ξέφυγε, για όλο αυτό είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια. Εγώ δεν ψάχνω να ρίξω τις ευθύνες, να καθαρίσουμε την περιοχή θέλω. Ο κ. Κουρέτας είναι ο βας-βας Παρασκευάς, είναι απατεώνας», ανέφερε.
«Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση όσοι έχουν καταστήματα να απαλλαχθούν από τους φόρους», συμπλήρωσε.
Αυτό είναι το πόρισμα της της Εισαγγελίας Βόλου για το θυρόφραγμα της Κάρλας
Πόρισμα της Εισαγγελίας Βόλου δικαιώνει τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για το θυρόφραγμα της Κάρλας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της Εισαγγελίας Βόλου, η οποία είχε διατάξει και ολοκλήρωσε ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο προκαταρκτική έρευνα, σημειώνει ότι ο Παγασητικός μέχρι και την εμφάνιση των ψαριών από την Κάρλα, δεν επιβαρύνονταν από τη λίμνη και πως το θυρόφραγμα της Κάρλας, εξαιτίας του οποίου νερά και ψάρια καταλήγουν στον Παγασητικό Κόλπο, δεν μπορούσε να κλείσει.
Με αφορμή τη μήνυση που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τις πλημμύρες και τις ποσότητες νερών που κατέληγαν στον Παγασητικό Κόλπο, πραγματοποιήθηκε πολύμηνη έρευνα, η οποία ανέδειξε τα εξής:
-Τα νερά της Κάρλας δεν ήταν μολυσμένα, βάσει μετρήσεων που έγιναν
-Η ποιότητα των νερών του Παγασητικού Κόλπου δεν επηρεαζόταν από την είσοδο σε αυτόν, νερών από την Κάρλα
-Το θυρόφραγμα δεν μπορούσε να κλείσει επειδή έπρεπε να εκτονωθεί η πλημμυρική κατάσταση. Επίσης, αναφέρεται ότι το άνοιγμα του θυροφράγματος ακολουθεί τους κανόνες που θέτει ο Νόμος.
Με βάση τα παραπάνω η μήνυση του δημάρχου Βόλου τέθηκε στο αρχείο.