ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Επενέβη εισαγγελέας κατά του τ. υπουργού Λ.Αυγενάκη μετά την γενική κατακραυγή και το ρεπορτάζ του pronews.gr

Για τον ξυλοδαρμό υπαλλήλου του αεροδρομίου

Επενέβη εισαγγελέας κατά του τ. υπουργού Λ.Αυγενάκη μετά την γενική κατακραυγή και το ρεπορτάζ του pronews.gr

(Ανανέωση 15:00): Διαγράφηκε πριν από λίγο από τη ΝΔ ο βουλευτής και πρώην υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, μετά το χαστούκι που «έριξε» σε υπάλληλο του αεροδρομίου, επειδή έχασε την πτήση του.

Κατόπιν της αθρογραφίας του pronews.gr, αλλά και των αναφορών υπαλλήλων, υπήρξε και επέμβαση εισαγγελέα, εν τέλει, αλλά όχι αυτεπάγγελτη:

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Μεταξύ άλλων θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αδικήματα όπως:

  • Βία κατά υπαλλήλο
  • Διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης
  • Παράνομη βία
  • Φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Στην περίπτωση που θα χρειαστεί παροχή εξηγήσεων από την πλευρά του κ. Αυγενάκη ή για την άσκηση δίωξης θα απαιτηθεί άρση της βουλευτικής ασυλίας.

(Αρχικό κείμενο 13.34): Η διαγραφή του έγινε με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ ο ίδιος παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Ν.Δ. η οποία και θα την επικυρώσει.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης όπως αναμένονταν δεν παρέδωσε την έδρα του και είπε ότι σέβεται την απόφαση του κόμματος του.

«Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη.

Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος.

Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας», τονίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης ο ίδιος σε ανάρτηση για την απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κ.Μητσοτάκης το πρωί, ήταν οργισμένος με τη συμπεριφορά του βουλευτή και επί σειρά ετών συνεργάτη του, καθώς ο ίδιος ήθελε να δώσει το στίγμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας με την επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ.

Γιατί δεν έχει κινηθεί ακόμα η Εισαγγελία Αθηνών; Δηλαδή οι πολιτικοί είναι «ανώτερο είδος» από τους υπόλοιπους πολίτες;

Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος: Κάποιοι πολιτικοί από κάποιους πολιτικούς χώρους είναι «ανώτερο είδος» από κάποιους άλλους πολιτικούς, από άλλους πολιτικούς χώρους;

Αν στην θέση του Αυγενάκη ήταν π.χ. ο Κασιδιάρης, θα είχε επέμβει η Εισαγγελία του ΑΠ, ο ίδιος ο Άρειος Πάγος μήπως και ο… ΟΗΕ; Διερωτώμεθα.

Πάντως η ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο) έστειλε κατεπείγουσα επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το χαστούκι στον υπάλληλο.

Σημειώνεται ότι ο  Λ.Αυγενάκης κλήθηκε νωρίτερα για εξηγήσεις από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη και 15 λεπτά μετά αναχώρησε εκνευρισμένος.

Είχε επίσης κληθεί να δώσει εξηγήσεις και τηλεφωνικά στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την συνάντηση με τον κ. Καλαφάτη συναντήθηκε και με τον κ. Τασούλα. 

Ο ίδιος νωρίτερα σε ανάρτησή του αλλά και σε πολλές τηλεοπτικές του παρεμβάσεις ζήτησε μεν συγγνώμη αλλά δεν παραδέχθηκε την βιαιοπραγία ενώ είχε αρνηθεί να παραιτηθεί.

Ωστόσο, η διαγραφή του ήταν μονόδρομος μετά από αυτή την συμπεριφορά.

Αλλά όπως είπαμε το ζήτημα δεν είναι πλέον μόνο πολιτικό. Υπάρχει και η ποινική πλευρά και κάτι θα πρέπει να γίνει και με αυτό…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.