ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Στο 4,1% η Φωνή Λογικής της Α.Λατινοπούλου σε δημοσκόπηση της ΑLCO!

Παραμένει πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο 4,1% η Φωνή Λογικής της Α.Λατινοπούλου σε δημοσκόπηση της ΑLCO!

Η δημοσκόπηση της Alco δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 25% στην πρόθεση ψήφου και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει κέρδη.

Την ίδια ώρα, τα δεξιά κόμματα συγκεντρώνουν αθροιστικά το 17,3%.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πέμπτο κόμμα, καταγράφοντας περαιτέρω απώλειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 49% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν ότι κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης δεν προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Αναλυτικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 25%, ενισχυμένη κατά 1,3% σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση της ALCO. Δεύτερο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ, σχεδόν δύο μονάδες ψηλότερα, καθώς ανεβαίνει από το 15,3% στο 13,2%.

Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 9,3% (από 9,9%) και το ΚΚΕ με 8,6% (από 7,7%). Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πέμπτο κόμμα, πέφτοντας από το 9,1% στο 6,5%. Το 3,9% (από 3,8%) συγκεντρώνει η Νίκη, σταθερή στο 3,3% είναι η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ η Φωνή Λογικής ανεβαίνει από το 3,4% στο 4,1%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κόμματα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας- Ελληνική Λύση, Φωνή Λογικής και Νίκη- βρίσκονται αθροιστικά στο 17,3%.

Ερωτηθείς για το πότε στο παρελθόν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 6,5%, ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος, επεσήμανε ότι αυτό συνέβαινε την περίοδο 2010-2011. Παράλληλα επεσήμανε ότι το 15,3% στο οποίο βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ είναι το υψηλότερο ποσοστό του κόμματος που έχει καταγράψει η εταιρεία από εκείνη την εποχή.

«Κανένα» κόμμα της αντιπολίτευσης αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης

Στην ερώτηση ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης, το 49% απαντά «κανένα».

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21%, έχοντας ενισχυθεί κατά επτά μονάδες από τον Σεπτέμβριο σε αυτό το ερώτημα. Στο 5% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, πίσω από την Ελληνική Λύση (6%).

Το 53% δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι από την απόδοση της κυβέρνησης, το 53% απαντούν «καθόλου», ποσοστό που είναι κατά δύο μονάδες ψηλότερο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο. Το 27% απαντούν λίγο και το 19% πολύ/ αρκετά.

Το 44% εκτιμούν ότι τα πράγματα για τους ίδιους θα πάνε χειρότερα τους επόμενους μήνες και το ίδιο ποσοστό απαντά ότι θα μείνουν τα ίδια.

Δημοσκόπηση: Η εικόνα για το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές

Το 25% πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο από τις εσωκομματικές εκλογές και το 58% εκτιμούν ότι δεν άλλαξε κάτι.

Η εικόνα που έχουν για το κόμμα είναι το ίδιο καλή λέει το 25%, το ίδιο κακή απαντά το 33%, ενώ το 16% δηλώνει καλύτερη και το 7% χειρότερη.

Όσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 17% δηλώνουν ότι έχουν καλύτερη εικόνα για τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το 25% απαντούν το ίδιο καλή, το 7% χειρότερη και το 33% το ίδιο κακή.

Διαφωνούν με τον αποκλεισμό Κασσελάκη

Τέλος, διαφωνία των ερωτηθέντων με τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 44% διαφωνούν με τον αποκλεισμό Κασσελάκη και το 41% συμφωνούν. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του 2023, το 59% διαφωνούν και το 37% συμφωνούν με τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 57% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη θα οδηγούσε σε επανεκλογή του, ενώ το 23% έχουν αντίθετη άποψη. Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 35% πιστεύουν ότι αν ήταν υποψήφιος ο Κασσελάκης θα επανεκλεγόταν και το 32% πιστεύουν το αντίθετο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.