Η δημοσκόπηση της Alco δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 25% στην πρόθεση ψήφου και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει κέρδη.

Την ίδια ώρα, τα δεξιά κόμματα συγκεντρώνουν αθροιστικά το 17,3%.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πέμπτο κόμμα, καταγράφοντας περαιτέρω απώλειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 49% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν ότι κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης δεν προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Αναλυτικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 25%, ενισχυμένη κατά 1,3% σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση της ALCO. Δεύτερο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ, σχεδόν δύο μονάδες ψηλότερα, καθώς ανεβαίνει από το 15,3% στο 13,2%.

Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 9,3% (από 9,9%) και το ΚΚΕ με 8,6% (από 7,7%). Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πέμπτο κόμμα, πέφτοντας από το 9,1% στο 6,5%. Το 3,9% (από 3,8%) συγκεντρώνει η Νίκη, σταθερή στο 3,3% είναι η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ η Φωνή Λογικής ανεβαίνει από το 3,4% στο 4,1%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κόμματα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας- Ελληνική Λύση, Φωνή Λογικής και Νίκη- βρίσκονται αθροιστικά στο 17,3%.

Ερωτηθείς για το πότε στο παρελθόν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 6,5%, ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος, επεσήμανε ότι αυτό συνέβαινε την περίοδο 2010-2011. Παράλληλα επεσήμανε ότι το 15,3% στο οποίο βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ είναι το υψηλότερο ποσοστό του κόμματος που έχει καταγράψει η εταιρεία από εκείνη την εποχή.

«Κανένα» κόμμα της αντιπολίτευσης αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης

Στην ερώτηση ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης πιστεύουν ότι προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης, το 49% απαντά «κανένα».

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21%, έχοντας ενισχυθεί κατά επτά μονάδες από τον Σεπτέμβριο σε αυτό το ερώτημα. Στο 5% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, πίσω από την Ελληνική Λύση (6%).

Το 53% δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι από την απόδοση της κυβέρνησης, το 53% απαντούν «καθόλου», ποσοστό που είναι κατά δύο μονάδες ψηλότερο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο. Το 27% απαντούν λίγο και το 19% πολύ/ αρκετά.

Το 44% εκτιμούν ότι τα πράγματα για τους ίδιους θα πάνε χειρότερα τους επόμενους μήνες και το ίδιο ποσοστό απαντά ότι θα μείνουν τα ίδια.

Δημοσκόπηση: Η εικόνα για το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές

Το 25% πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο από τις εσωκομματικές εκλογές και το 58% εκτιμούν ότι δεν άλλαξε κάτι.

Η εικόνα που έχουν για το κόμμα είναι το ίδιο καλή λέει το 25%, το ίδιο κακή απαντά το 33%, ενώ το 16% δηλώνει καλύτερη και το 7% χειρότερη.

Όσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 17% δηλώνουν ότι έχουν καλύτερη εικόνα για τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το 25% απαντούν το ίδιο καλή, το 7% χειρότερη και το 33% το ίδιο κακή.

Διαφωνούν με τον αποκλεισμό Κασσελάκη

Τέλος, διαφωνία των ερωτηθέντων με τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 44% διαφωνούν με τον αποκλεισμό Κασσελάκη και το 41% συμφωνούν. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του 2023, το 59% διαφωνούν και το 37% συμφωνούν με τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 57% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η υποψηφιότητα Κασσελάκη θα οδηγούσε σε επανεκλογή του, ενώ το 23% έχουν αντίθετη άποψη. Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 35% πιστεύουν ότι αν ήταν υποψήφιος ο Κασσελάκης θα επανεκλεγόταν και το 32% πιστεύουν το αντίθετο.