ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Δημοσκόπηση Interview: Σε ιστορικό χαμηλό ο ΣΥΡΙΖΑ – Επικρατέστερος για την ηγεσία ο Σ.Κασσελάκης

Ακρίβεια, μισθοί, ενέργεια τα μεγαλύτερα προβλήματα των πολιτών

Δημοσκόπηση Interview: Σε ιστορικό χαμηλό ο ΣΥΡΙΖΑ – Επικρατέστερος για την ηγεσία ο Σ.Κασσελάκης

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Interview η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 11,9% έναντι του του ΠΑΣΟΚ που παραμένει στη δεύτερη θέση, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται η πτώση.

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται των υπολοίπων αρχηγών.

Τα ποσοστά των κομμάτων στη δημοσκόπηση της Interview

ΝΔ: 25%
ΠΑΣΟΚ 13,1%
ΚΚΕ: 8%
Ελληνική Λύση: 7,1%
ΣΥΡΙΖΑ: 6,6%
Φωνή Λογικής: 6%
ΝΙΚΗ: 4,4%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,8%
ΜέΡΑ25: 3,5%
Νέα Αριστερά: 3%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 19,5%

Επικρατέστερος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Ο έκπτωτος πρόεδρος συνεχίζει να εμφανίζεται ως επικρατέστερος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.Συγκεκριμένα, στο σύνολο της κοινής γνώμης, ο Στ. Κασσελάκης προηγείται με 31,4%, ακολουθεί ο «Κανένας» με 21,9%, ενώ τρίτος είναι ο Σ. Φάμελλος με 21,2%. Ακολουθεί με σχεδόν δέκα μονάδες απόσταση ο Π. Πολάκης με 12,1%.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν και αυτοί Στ. Κασσελάκη (47,2%) για πρόεδρο του κόμματος, και ακολουθεί ο Σ. Φάμελλος με διπλάσια προς τα κάτω διαφορά (22,9%) και ο Π. Πολάκης με 11,9%.

Τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δύο χαρακτηριστικά προκρίνει η πλειοψηφία για την ανάδειξη του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, καθώς υπενθυμίζεται πως στις αρχές του 2025 έχουμε τη λήξη της θητείας της κυρίας Σακελλαροπούλου. Ένας στους δύο κρίνει πως ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ενώνει τους Έλληνες και σχεδόν ένας στους τέσσερις θεωρεί πως πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο με παρουσία στην πολιτική ζωή της χώρας. Όσον αφορά την πολιτική ιδεολογία οι απόψεις είναι ισομοιρασμένες καθώς το 40,2% λέει πως ο επόμενος Πρόεδρος πρέπει να προέρχεται από την δεξιά/κεντροδεξιά και το 39,6% από την αριστερά/κεντροαριστερά. Όπως και να έχει πάντως η παράδοση επιβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είτε να προέρχεται από την αντίπαλη παράταξη αυτής που κυβερνά, είτε να είναι υπερκομματικός.

Εντυπωσιακό είναι το εύρημα σύμφωνα με το οποίο σχεδόν 7 στους 10 (68%) κρίνουν αρνητικά τη θητεία της σημερινής Προέδρου της Δημοκρατίας, σε αντίθεση με το 25% που την κρίνει θετικά.

Ακρίβεια, μισθοί, ενέργεια τα μεγαλύτερα προβλήματα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως σημαντικότερο πρόβλημα για τη χώρα θεωρείται πάντα η ακρίβεια. Ακολουθεί το χαμηλό ύψος των εισοδημάτων και στην τρίτη θέση είναι οι υψηλές τιμές της ενέργειας. Σε σύγκριση με τον Αύγουστο, οι πολίτες εμφανίζονται κατά τι πιο αισιόδοξοι σχετικά με το αν η χώρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.