ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μέχρι αργά θα κρατήσει το θρίλερ: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για τα κόμματα που βρίσκονται γύρω στο 3%

Στις 20:30 τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα

Μέχρι αργά θα κρατήσει το θρίλερ: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για τα κόμματα που βρίσκονται γύρω στο 3%

Μέχρι περίπου στις 22:00 θα διαρκέσει το θρίλερ με τα κόμματα τα οποία διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή, ενώ τα πρώτα exit poll θα ανακοινωθούν στις 19:00.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών της Singular Logic και του υπουργείου Εσωτερικών, τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν στις 20:30 με ενσωματωμένο το 10% των ψήφων ενώ στις 22:00 αναμένεται να έχει ενσωματωθεί το 80-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Οι εκτιμήσεις τους είναι ότι η διαδικασία θα τρέξει γρήγορα καθώς δεν υπάρχουν σταυροί προτίμησης αλλά λίστες και τουλάχιστον για τα πρώτα τέσσερα κοινοβουλευτικά κόμματα, δηλαδή, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, τα αποτελέσματα θα έχουν ξεκαθαρίσει από τις 22:00 και μετά.

Αντίθετα, η «μάχη» στην ουρά, δηλαδή, για τα κόμματα που είναι γύρω στο 3%, αναμένεται να κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ καθώς κάθε ψήφος θεωρείται κρίσιμη για την είσοδό τους στη Βουλή. Πρόκειται για πέντε κόμματα και συγκεκριμένα για την Ελληνική Λύση, το ΜέΡα25, τη ΝΙΚΗ, την Πλεύση Ελευθερίας και τους Σπαρτιάτες. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, κρίσιμη παράμετρος για τη διανομή των εδρών είναι το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή, αφού είναι συνάρτηση για το πώς θα διανεμηθούν οι έδρες και συνεπώς εάν θα υπάρχει αυτοδυναμία και τι είδους αυτοδυναμία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.