Μέχρι περίπου στις 22:00 θα διαρκέσει το θρίλερ με τα κόμματα τα οποία διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή, ενώ τα πρώτα exit poll θα ανακοινωθούν στις 19:00.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών της Singular Logic και του υπουργείου Εσωτερικών, τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν στις 20:30 με ενσωματωμένο το 10% των ψήφων ενώ στις 22:00 αναμένεται να έχει ενσωματωθεί το 80-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Οι εκτιμήσεις τους είναι ότι η διαδικασία θα τρέξει γρήγορα καθώς δεν υπάρχουν σταυροί προτίμησης αλλά λίστες και τουλάχιστον για τα πρώτα τέσσερα κοινοβουλευτικά κόμματα, δηλαδή, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, τα αποτελέσματα θα έχουν ξεκαθαρίσει από τις 22:00 και μετά.

Αντίθετα, η «μάχη» στην ουρά, δηλαδή, για τα κόμματα που είναι γύρω στο 3%, αναμένεται να κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ καθώς κάθε ψήφος θεωρείται κρίσιμη για την είσοδό τους στη Βουλή. Πρόκειται για πέντε κόμματα και συγκεκριμένα για την Ελληνική Λύση, το ΜέΡα25, τη ΝΙΚΗ, την Πλεύση Ελευθερίας και τους Σπαρτιάτες. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, κρίσιμη παράμετρος για τη διανομή των εδρών είναι το πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή, αφού είναι συνάρτηση για το πώς θα διανεμηθούν οι έδρες και συνεπώς εάν θα υπάρχει αυτοδυναμία και τι είδους αυτοδυναμία.