ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Ψοφάνε» για αδιέξοδες κομματικές κάλπες και για συναυλίες ο Έλληνας που χρωστά ο καθένας 94.000 ευρώ από την ώρα που γεννιέται. Καμία ελπίδα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το «στοίχημα» θα είναι η Κεντροαριστερά

Οι επιλογές των προέδρων θα κρίνουν το ιδεολογικό στίγμα των πολιτικών εξελίξεων

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το «στοίχημα» θα είναι η Κεντροαριστερά

Πρώτος γύρος εκλογών σήμερα για το ΠΑΣΟΚ και σε λίγες εβδομάδες ξεκινάει ο πρώτος γύρος εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί οι εσωκομματικές εκλογές στα δύο κόμματα θα κρίνουν και τον χώρο της κεντροαριστεράς που έχει ήδη μπει και η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη, καθώς προτίμησε αυτό τον χώρο έναντι της δεξιάς.

Από την μία το ΠΑΣΟΚ όπου σε όλες τις δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία δηλώνει πως θέλει αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και αυτό αντικειμενικά δεν είναι θετικό για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος ωστόσο σε όλες τις μετρήσεις είναι το πιο ισχυρό φαβορί για να περάσει στο δεύτερο γύρο.

Όμως το ζητούμενο είναι η ιδεολογική κατεύθυνση των υποψηφίων (δηλαδή που θεωρούν ότι θα «στρίψουν το τιμόνι») αλλά και για τη δυνατότητά τους να εδραιώσουν το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση και να αντιμετωπίσουν -ως επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ- τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία πρόσωπο με πρόσωπο αφού πρώτα καταφέρουν να ξεπεράσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως στο ΠΑΣΟΚ – όπως παλαιότερα στον ΣΥΡΙΖΑ – κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι αρκεί η δυσαρέσκεια για να υπάρξει πολιτική αλλαγή, ποντάροντας στη λογική του ώριμου φρούτου.

Αυτό διαψεύστηκε στις εκλογές του 2023.

Οι άνθρωποι είναι όντως δυσαρεστημένοι – και αυτή τη στιγμή μάλιστα καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά δυσαρέσκειας απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη –, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα εμπιστευτούν και θα ψηφίσουν ένα κόμμα, επειδή απλώς θα καταγγέλλει την κυβέρνηση, καταγράφοντας τα κακώς κείμενα.

Τελικά ίσως έχει δίκιο ο Σ.Φάμελλος που είπε ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι η επιλογή προέδρου. Αλλά ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αν κυριαρχήσει η παλιά κομματική κατεύθυνση ίσως δεν αργήσει να χάσει ακόμα περισσότερους ψηφοφόρους, ή αν θα επιστρέψει στην κατεύθυνση του κέντρου με σκοπό να καθιερωθεί ως το «νέο ΠΑΣΟΚ».

Στον οποίο ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης «πρόλαβε» τον Σωκράτη Φάμελλο, τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Φαραντούρη και πήγε πρώτος στο Ξυλόκαστρο που επλήγη από τη μεγάλη πυρκαγιά, ακόμα και αν δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και εκεί πήρε “πόντους” αλλά όλα θα κριθούν στο κόμμα και τους συνέδρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ η Κεντρική Επιτροπή εξουσιοδότησε την Π.Γ. να προχωρήσει στη διαδικασία των υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν. Έγινε δεκτή η απόφαση της Π.Γ. για αλλαγή ημερομηνίας του Συνεδρίου το οποίο πλέον θα πραγματοποιηθεί 8 – 10 Νοεμβρίου. Η εκλογή συνέδρων θα γίνει 2 – 3 Νοεμβρίου και μετά εκλογές που θα δώσουν το ιδεολογικό στίγμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.