Η Ρωσία δημοσίευσε την λίστα των χωρών που έχουν «καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες», ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν.

Στην ουσία είναι μία επικαιροποίηση των «μη φιλικών» προς τη Ρωσία χωρών, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την συνεχή αποστολή οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία (και ποιος ξέρει τι άλλο προσφέρεται παρασκηνιακά) από τα κράτη αυτά και την επιβολή αμοιβαίων κυρώσεων 

Μαζί με την Ελλάδα και την Κύπρο περιλαμβάνονται οι χώρες της ΕΕ πλην Ουγγαρίας και Σλοβακίας, καθώς και του ΝΑΤΟ, πλην Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σλοβακία βγήκε από την λίστα των εχθρικών χωρών όταν ανέβηκε στην εξουσία ο Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος πάνω απ’ όλα ασκεί πολιτική που εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του.

Στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ δεν είναι αρεστοί οι ηγέτες που πάνω απ’ όλα τοποθετούν τα συμφέροντα των λαών τους και αυτό ο Ρόμπερτ Φίτσο παραλίγο να το πληρώσει με την ίδια του τη ζωή κατά την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

">