ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

«Εμφύλιος πόλεμος» στο ΣΥΡΙΖΑ – Οι τοποθετήσεις στελεχών στην Πολιτική Γραμματεία

Κατηγορίες κατά του Στέφανου Κασσελάκη για δημιουργία νέου κόμματος από την Όλγα Γεροβασίλη

«Εμφύλιος πόλεμος» στο ΣΥΡΙΖΑ – Οι τοποθετήσεις στελεχών στην Πολιτική Γραμματεία

Σε έντονο κλίμα διεξάγεται αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με το επίκεντρο της συζήτησης να είναι πάλι ο έκπτωτος πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης εξαιτίας των πρόσφατων κινήσεων στις οποίες έχει προχωρήσει.

Ακολουθούν μερικές από τις δηλώσεις κάποιων στελεχών:

Όλγα Γεροβασίλη: «Υπάρχει plan b για δημιουργία δικού του κόμματος»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση. Ο Κασσελάκης έχει σχέδιο που ξετυλίγεται από τις ευρωεκλογές και συνεχίζει.

Ή για να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας επί της ουσίας ότι ξέρουμε μέχρι σήμερα και πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή.

Ή το plan b το οποίο το δοκιμάζει μέσω της πλατφόρμας είναι για δικό του κόμμα» παρατήρησε ακόμη η Αντιπρόεδρος της Βουλής».

Ραγκούσης: «Ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης»

«Είναι απολύτως ξεκάθαρος ο Κασσελάκης. Είναι σαφές τι επιδιώκει. Επιδιώκει την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του κόμματος που δεν θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως ισχυρό ανταγωνιστή.

Διαδεδομένη στρατηγική στο χώρο των επιχειρήσεων εδώ και δεκαετίες. Υπό αυτήν την έννοια, ποιο είναι το μείζον ερώτημα και δίλημμα που τίθεται, για κάθε μέλος για κάθε φίλο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ;
Δεν είναι ποια είναι η αρμοδιότητα του συνεδρίου. Ούτε αν είναι αμετάκλητη η απόφαση της απόρριψης της υποψηφιότητας του Κασσελάκη.
Ούτε εάν το εξώδικο και η ποινικοποίηση την κομματικής ζωής είναι απολύτως καταδικαστέα.
Ούτε εάν είναι πρωτοφανής και απολύτως απορριπτέα η επίσημη και διακηρυγμένη δολιοφθορά και το μποϋκοτάζ των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων, μέσα από την τεχνητή αποτροπή απαρτίας.
Όλα τα παραπάνω είναι σοβαρά ερωτήματα. Όμως, το υπέρτερο ερώτημα ή δίλημμα που τίθεται σε κάθε φίλο και μέλος του κόμματος είναι το “ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης”».

Θεοχαρόπουλος: «Πρωτοφανές γεγονός η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας του κ. Κασσελάκη»

«Είναι απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί των υποστηρικτών του Κασσελάκη στην Κ.Ε., στις οργανώσεις στον προσυνεδριακο διάλογο και παντού.

Όσοι επιχειρήσατε τεχνητά να πετύχετε έλλειψη απαρτίας και αποτύχατε, προσπαθήσατε να υπονομεύσετε την δημοκρατική λειτουργία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει πάρα τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων να λέει ότι είναι πρόεδρος. Και για το εξώδικο λέει ότι καλώς το έκανε.

Και προσβάλλει την Κ.Ε. καθημερινά. Την ίδια Κ.Ε. που τον στήριζε έως τον Σεπτέμβριο και τότε ήταν καλή. Μετά έγινε απονομιμοποιημένη. Δεν μπορεί να αποδεχθεί τους κανόνες της Δημοκρατίας.

Η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας είναι άλλο ένα πρωτοφανές γεγονός, μια επιλογή ρήξης του Στέφανου Κασσελάκη με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιβεβαιώνει καθημερινά με όσα κάνει και λέει ότι ορθώς υπήρξε η άρση της εμπιστοσύνης και δεν εγκρίνεται η υποψηφιότητα του».

Τζάκρη: «Στον αέρα το Συνέδριο»

«Είναι απαράδεκτο να συνεδριάζει η ΠΓ κάθε εβδομάδα για να καταγγείλει τον Στέφανο Κασσελάκη ενώ βρισκόμαστε εν τω μέσω του προσυνεδριακού διαλόγου με όλα τα θέματα ανοιχτά: Υπάρχει σύμβαση μίσθωσης χώρου για το συνέδριο; Αν ναι, να μας τη δώσουν.

Ποια εταιρεία έχει αναλάβει τη διαδικασία των εκλογών; Γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμη στον syriza η καμπάνια για το συνέδριο; Με το συνέδριο στον αέρα».

Μάλιστα η κ. Τζάκρη φαίνεται να ρώτησε την Ράνια Σβίγκου, Γραμματέα του κόμματος «για το ποιος έδωσε την εντολή στο Γραφείο Τύπου για την έκδοση δελτίου τύπου με την φρασεολογία “αμετάκλητη και μη εφαρμοστέα απόφαση” της ΚΕ».

Η κ. Σβίγκου φέρεται να είπε ότι δεν έδωσε αυτή την εντολή στο Γραφείο Τύπου για την «αμετάκλητη και άμεση εφαρμοστέα απόφαση».

Ρήγας: «Κάναμε προσπάθεια για να μη συνεχίσει η εσωστρέφεια του κόμματος»

«Κάναμε προσπάθεια για να μη συνεχίσει η εσωστρέφεια του κόμματος και να προχωρήσουμε ομαλά στις διαδικασίες.

Ο διχασμός είναι μεγάλος και δεν χρειάζεται η πολιτική γραμματεία από εδώ και πέρα να τροφοδοτεί τα προβλήματα. Το συνέδριο θα τα λύσει όλα.

Επίσης, έχει πολύ μεγάλη σημασία από εδώ κι πέρα η δράση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για μένα και η δράση του κόμματος να είναι σε πολιτικό επίδικο και να μην υπάρχει σε δημόσια σφαίρα η εσωστρέφεια.

Έχω καταδικάσει όλα τα έκτροπα στην Κεντρική Επιτροπή που δεν τιμούν το κόμμα. Από μένα είναι καταδικαστέα τα πάντα.

Μπορεί να καταθέσει οποίος θέλει υποψηφιότητα οποίος στο συνέδριο. Η οποία πλειοψηφία που διαμορφώνεται στο Συνέδριο, αποφασίζει τα πάντα».

Πολάκης: «Αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει αυτός ο νάρκισσος δεν θα βγει πρόεδρος»

«Η αναφορά περί συμμετοχικής αμεσοδημοκρατίας δείχνει αδολφοχιτλερισμό!!! Για να λέμε όλη την αλήθεια εσείς οι 87 κλπ την έχετε Κάνει τη μ… με τον αποκλεισμό και τώρα το παίζει πληγωμένος πρίγκιπας!! 

Αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει αυτός ο νάρκισσος δεν θα βγει πρόεδρος!! Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διώξει κόσμο και κάποιοι από τους 87 με τις συνεντεύξεις τους κάνουν το ίδιο!! 

Θέλω οπωσδήποτε να προστεθεί στο κείμενο της απόφασης σήμερα αναφορά στα Ελληνοτουρκικά και στα μυστικά παζάρια του Μητσοτάκη που είναι απαράδεκτα και επίσης αναφορά στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών.

Αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει, αυτός ο νάρκισσος δεν θα βγει πρόεδρος” ενώ κατηγόρησε και τους 87 πως με τον αποκλεισμό του έχουν επιτρέψει να περιφέρεται σαν “πληγωμένος πρίγκηπας”».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.