ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ευρωεκλογές: Η ΝΔ δεν χάνει αλλά και δεν κερδίζει – Μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για την δεύτερη θέση – Το ενδιαφέρον βρίσκεται στα δεξιά κόμματα

Η αποχή θα είναι η «πρώτη πολιτική» δύναμη της χώρας

Ευρωεκλογές: Η ΝΔ δεν χάνει αλλά και δεν κερδίζει – Μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για την δεύτερη θέση – Το ενδιαφέρον βρίσκεται στα δεξιά κόμματα

Μόλις δύο ημέρες απομένουν για την διεξαγωγή των Eυρωεκλογών και με βάση τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων έχει πλέον ξεκαθαριστεί τι αναμένεται να προκύψει από αυτές.

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν πως το 33% δεν μπορεί να ξεπεραστεί και βρίσκουν ότι είναι αρκετά πιθανό να είναι χαμηλότερα τα ποσοστά της, κοντά στο 31%.

Και αυτό γιατί η πιθανότητα αυξημένης αποχής δείχνει να αυξάνεται, γιατί στην πρόθεση ψήφου υπάρχει σαφής τάση αποστασιοποίησης των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που ανησυχούν την Πειραιώς όπως το ζήτημα του καύσωνα όποιος έρχεται και θα κρατήσει για τουλάχιστον 5 μέρες.

Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά καθώς το ποσοστό του μπορεί να κυμανθεί από το 14% μέχρι και το 17,5% και αυτό εξαιτίας του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.

Πέραν του γεγονότος ότι είναι ασαφές και σε κάποια σημεία όχι και τόσο «φωτεινό», πολύ εκ των αριστερών ψηφοφόρων συνειδητοποιούν ότι ο πρόεδρος του κόμματος τους ζει σε ένα τελείως διαφορετικό βιοτικό επίπεδο από ότι ζουν οι ίδιοι.

Κάτι άλλο που φοβίζει την ηγεσία του κόμματος είναι ότι αρκετά από τα μεγάλα στελέχη δεν έχουν «αγωνιστεί» επαρκώς, κάτι το οποίο δείχνει απροθυμία αλλά και μη αποδοχή των θέσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να έχει ανακτήσει δυνάμεις σε κάποιες περιφέρειες, διατηρεί μία σταθερή συσπείρωση αλλά έχει χτυπήσει «ταβάνι» και τα ποσοστά του δείχουν ότι θα λάβει ποσοστά περί το  το 13,8-14%, και όλοι αναρωτιούνται εάν είναι δυνατόν να πάρει την δεύτερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως είναι πιο πιθανό το ΠΑΣΟΚ να έρθει τρίτο κόμμα.

Ακολουθούν ΚΚΕ και «Ελληνική Λύση».

Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ δείχνει να έχει υψηλά ποσοστά χωρίς να έχει πραγματοποιήσει κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια.

 Η «Φωνή Λογικής» έχει μία εντυπωσιακή άνοδο αλλά το αν θα μπορέσει να κερδίσει θέση ευρωβουλευτή είναι κάτι το οποίο θα φανεί την Κυριακή.

Η «Νίκη» φαίνεται ότι έχει την δυνατότητα να βγει κερδισμένη στις Ευρωεκλογές.

Η Πλεύση και η Νέα Αριστερά έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν τους αριστερούς ψηφοφόρους που επέλεξαν να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ του Σ.Κασσελάκη.

Είναι πολύ πιθανό να εκλέξουν ευρωβουλευτή και οι δύο.

Υπάρχει περίπτωση η ΝΔ να παίρνει και 7 έδρες αν μπούνε περισσότερα μικρά κόμματα, αναλόγως βέβαια των ποσοστών με τα οποία θα περάσουν το όριο.

Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσα κόμματα θα περάσουν το όριο του 3%.

Σημειώνεται ότι το όριο αυτό είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη για να κερδίσει κάποιος μία θέση ευρωβουλευτή.

Αυτό στην γλώσσα της άλγεβρας σημαίνει ότι μπορεί κόμμα να περάσει το 3% και να μην εκλέξει ευρωβουλευτή.

Σε ό,τι αφορά την ουσία των ευρωεκλογών δεν είναι από αυτές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ενδιαφέρουσες.

Η προεκλογική διαδικασία ήταν υποτονική και η πολιτική ατζέντα που συζητήθηκε μπορούμε να πούμε ότι ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη.

Αυτό μάλλον βόλεψε όλα τα κόμματα λίγο έως πολύ καθώς αυτή τη στιγμή κανένα δεν έχει να προτείνει κάποια ουσιαστική λύση για την κατάσταση της χώρας.

Μία χώρα η οποία μαστίζεται από την ακρίβεια, παράγει πρωτογενή πλεονάσματα και κρατικά έσοδα από τις τσέπες των πολιτών όταν καταναλώνουν και δεν παράγει τίποτε…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτός είναι και ο λόγος που είναι πολύ πιθανόν η αποχή να ξεπεράσει το 60% και να είναι επί της ουσίας η «πρώτη πολιτική» δύναμη στην χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.