Οι αντιπρόσωποι του ισραηλινού λογισμικού υποκλοπών Predator, Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος, κλήθηκαν από την Εισαγγελία Αθηνών  να δώσουν εξηγήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και ο Ισραηλινός ιδιοκτήτης του συστήματος παρακολούθησης, T.Dilian, πιθανότατα θα κληθεί και αυτός.

">

Και οι δύο καλούνται ως «ύποπτοι» από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση, ο οποίο διενεργεί την έρευνα.

Ο επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος είχε αναλάβει εκτός των άλλων την εγκατάσταση του νέου συστήματος επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ και την συντήρηση του συστήματος υποκλοπών της ΕΥΠ.

Η εμπλοκή τους στην χρήση του παράνομου λογισμικού Predator έχει προκύψει από σειρά καταθέσεων, από συσχετισμούς εταιρικών σχημάτων, από τις επαφές με Ισραηλινούς και Έλληνες ιδιώτες που σχετίζονται με το εν λόγω λογισμικό.

Πρέπει να σημειωθεί όμως ότι οι δύο αντιπρόσωποι, Γ.Λαβράνος και Φ.Μπίτζιος, θα καταθέσουν με υπόμνημα και όχι με φυσική παρουσία, σε μία απολύτως ελεγχόμενη διαδικασία.

Πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι μία τέτοια έρευνα, ειδικά όταν έχουν περάσει δύο χρόνια και πολλά στοιχεία έχουν καταστραφεί;

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν οι αντιπρόσωποι του λογισμικού υποκλοπών Predator, Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος όπως και ο Ισραηλινός ιδιοκτήτης του T.Dilian είχαν αρνηθεί να καταθέσουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όταν είχαν κληθεί.

Και κανείς δεν τους ενόχλησε!