ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γ.Φλωρίδης: «13χρονος Έλληνας χάκερ “έσπασε” τους κωδικούς και μπήκε σε όλα τα υπουργεία – Τον προσέγγισαν Ισραηλινοί»

«Οι δικαστές είδαν ότι είναι διάνοια και του έδωσαν μία δυνατότητα να εξελιχθεί»

Γ.Φλωρίδης: «13χρονος Έλληνας χάκερ “έσπασε” τους κωδικούς και μπήκε σε όλα τα υπουργεία – Τον προσέγγισαν Ισραηλινοί»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης (26/9) αποκάλυψε πώς ένας 13χρονος Έλληνας χάκερ «έσπασε» τους κωδικούς και μπήκε σε όλα τα υπουργεία της χώρας προκαλώντας εύλογες ανησυχίες κατά πόσο οι κρατικές δομές είναι ασφαλείς!

Αν ο κύριος υπουργός αποκάλυψε ένα τέτοιο γεγονός τώρα ποιος μας εγγυάται ότι δεν έχουν υπάρξει άλλα παρόμοια με άλλες εφηβικές ή και ενήλικες «διάνοιες»;

Ειδικά σε μία εποχή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να ψηφιοποιήσει τα δεδομένα μας και κυριολεκτικά ολόκληρους τους εαυτούς μας, ποια εγγύηση μας προσφέρει ότι αυτά δεν θα καταλήξουν στα χέρια τρίτων με τα οποία θα μπορούν να μας προκαλέσουν κακό;

Γιατί οι Έλληνες πολίτες να έχουν εμπιστοσύνη στο κράτος το οποίο θέλει να τους επιβάλει την ψηφιακή ταυτότητα και το προσωπικό δωδεκαψήφιο αριθμό;

Μάλιστα αναφέρει ο Γ.Φλωρίδης ότι τρία χρόνια αργότερα, όταν ο νεαρός ήταν 16, τον προσέγγισαν οι Ισραηλινοί.

«Έχουμε πάρει ένα πρόγραμμα που αφορά σε παιδιά που είχαν παραβατική συμπεριφορά πριν και είχαν δεχθεί αναμορφωτικά μέτρα, ανέλαβαν να είναι μέντορες σε παιδιά που είναι τώρα παραβάτες.

Υπήρχε ένας 13χρονος χάκερ που “έσπασε” όλη την κυβερνοασφάλεια των υπουργείων.

Και επειδή δεν είχε συναίσθηση του τι κάνει, ενημέρωνε και τα υπουργεία ότι τους έσπασε τον τάδε κώδικα. Τον έπιασαν αυτόν, και το παιδί αυτό είναι μέντορας πλέον.

Αυτός έτυχε να πέσει σε καλούς δικαστές οι οποίοι είδαν ότι είναι διάνοια και του έδωσαν μία δυνατότητα να εξελιχθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα 16 του έτη, ήρθαν οι Ισραηλινοί να τον πάρουν για τις δικές τους εταιρείες. Αλλά δεν μπορούσε να πάει γιατί ήταν ανήλικος. Τώρα δουλεύει σε μια μεγάλη εταιρεία στην Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.