(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 06:37): Για 12η μέρα, συνεχίζει να καίει τα πάντα στο πέρασμά της η φωτιά στον Έβρο προκαλώντας την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή όμως η κυβέρνηση συσκέπτεται… και λαμβάνει μέτρα για… αναπαραγωγή του δάσους μετά το 2100 όταν οι νυν κάτοικοι της χώρας θα έχουν προ πολλού αποδημήσει εις Κύριον.

Τη εξαιρετικά θλιβερή εκτίμηση ότι το δάσος της Δαδιάς έχει καταστραφεί για πάντα, την έκανε μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, μέλος της επιτροπής Γκολντάμερ, Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.

">

«Το δάσος της Δαδιάς όπως το ξέραμε δεν θα το ξαναδούμε», είπε ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.

 «Δεν θα μπορέσουμε να ξανά έχουμε το οικοσύστημα της Δαδιάς. Δεν μπορούμε το συγκεκριμένο οικοσύστημα να το εντάξουμε στις γενικότερες απώλειες του 1.500.000 στρεμμάτων δασικών εκτάσεων που κάηκαν. Είναι κάτι το μοναδικό», πρόσθεσε.

Ο κ. Δημητρακόπουλος εξήγησε πως η περιοχή της Δαδιάς, είναι προστατευόμενη περιοχή από το δίκτυο NATURA που σημαίνει ότι έχει μοναδικότητα. Δεν συναντάται σε καμία άλλη περιοχή της Ευρώπης και αυτό γιατί οι συνθήκες που το δημιούργησαν ήταν μοναδικές.

Έτσι λοιπόν είναι να αναρωτιέται κανείς για το τι είδος λύσεων αναζητά το κυβερνητικό επιτελείο, ενώ δεν έχουν σβήσει καν οι φλόγες και κατά πόσο αυτές μπορούν να είναι στοιχειωδώς αξιόπιστες.

Θα κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες οι πυρόπληκτες περιοχές σε Έβρο και Πάρνηθα όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη χθες υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά όπως ήδη είπαμε πρόκειται περισσότερο περί λέξης και όχι περί ουσιαστικής πράξης ή κάτι που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Περισσότερο πρόκειται για έναν επικοινωνιακό χειρισμό με στόχο να ηρεμήσει το συναισθηματικό συλλογικό ασυνείδητο των πολιτών και της κοινωνίας, το οποίο τελεί υπό κατάσταση σοκ.