ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Ψοφάει» για αδιέξοδες κομματικές κάλπες και για συναυλίες ο Έλληνας που χρωστά ο καθένας 94.000 ευρώ από την ώρα που γεννιέται. Καμία ελπίδα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Α.Διαμαντοπούλου «επέτρεψε» στον Χάρη Δούκα να περάσει στον β’ γύρο αποσπώντας ψήφους από τον Π.Γερουλάνο

Και οι δύο ηττημένοι δεν έδωσαν «γραμμή» στους ψηφοφόρους τους για τον ποιον να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή

Η Α.Διαμαντοπούλου «επέτρεψε» στον Χάρη Δούκα να περάσει στον β’ γύρο αποσπώντας ψήφους από τον Π.Γερουλάνο

Ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ τελείωσε και βρήκε νικητή τον Νίκο Ανδρουλάκη και ως αντίπαλο του στον δεύτερο γύρο τον Χάρη Δούκα με μεγάλο χαμένο τον Παύλο Γερουλάνο του οποίου η ήττα, οφείλεται στην υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου.

Με βάση τις μετρήσεις των δημοσκοπήσεων έγινε ότι είχε προβλεφθεί.

Ωστόσο, η διαφορά το οκτώ μονάδων του Νίκου Ανδρουλάκη από τον Χάρη Δούκα, καθιστά τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη το απόλυτο φαβορί για επικράτηση και στον δεύτερο γύρο.

Για να κερδίσει ο Χάρης Δούκας πρέπει ψηφοφόροι του Παύλου Γερουλάνου και της Άννας Διαμαντοπούλου να σπεύσουν να ψηφίσουν τον δήμαρχο Αθηναίων.

Όμως κανείς από τους δύο δεν έδωσε σήμα στους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν το Χάρη Δούκα.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Γερουλάνος είπε:

Ότι θεωρεί πως οι ψηφοφόροι δεν κατευθύνονται και πως όσοι πήγαν στην κάλπη και τον ψήφισαν, το έκαναν αυτοβούλως και δεν τους «έσπρωξε» κάποιος.

Συμπέρασμα: Δεν τον ενδιαφέρει ποιος από τους δύο θα κερδίσει και θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε τα εξής:

«Πιστεύω βαθιά ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα εργαστούμε όλοι μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ».

Όπως είπε η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η οποία ήταν η πρώτη που έκανε δηλώσεις για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, «η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για μια δημιουργική πορεία για το ΠΑΣΟΚ».

Συμπέρασμα: Από τη στιγμή που μιλάει για ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να στηρίξει κανέναν από τους δύο υποψηφίους.

Συνεπώς, οι ψηφοφόροι των δύο μεγάλων «χαμένων» με βάση τα ποσοστά, δεν έχουν καμία κατευθυντήρια γραμμή για το τι θα πράξουν, που σημαίνει ότι μπορεί και να μην πάνε καν να ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή και να ασχοληθούν με άλλα πράγματα.

Έτσι λοιπόν ο Χάρης Δούκας φαίνεται ότι ξεκινάει από δυσχερή θέση έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη.

Άλλωστε με βάση την εικόνα των εκλογικών τμημάτων ο δήμαρχος Αθηναίων κατέρρευσε στην Αττική και στην Α’ Αθηνών, όντας τέταρτος, ενώ και ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε σε απόλυτο αριθμό σχεδόν όσες ψήφους είχε πάρει το 2021.

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι η Α’ Αθηνών στην πραγματικότητα είναι ο δήμος Αθηναίων με εκλογικούς όρους!

Με λίγα λόγια εκεί που ο Χάρης Δούκας μόλις πέρσι πέτυχε μία μεγάλη νίκη και έγινε δήμαρχος φάνηκε τώρα ότι ηττήθηκε από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Αξίζει να σημειωθεί και κάτι πολύ σημαντικό για την υποψηφιότητα της Α.Διαμαντοπούλου:

Φαίνεται τελικά ότι είναι αυτή η οποία στέρησε από τον Γερουλάνο εξαιρετικά κρίσιμες ψήφους που μάλλον θα του έδινα σίγουρα την δεύτερη θέση και θα ήταν αυτός ο αντίπαλος του Νίκου Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Μην ξεχνάμε ότι η διαφορά μεταξύ τους ήταν μόλις 858 ψήφοι!

Με βάση το πως έγιναν τα πράγματα στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, στην ουσία στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα διατηρήσει το προβάδισμα του έναντι του χάρη Δούκα το ΠΑΣΟΚ μετά τις 13 Οκτωβρίου, δεν θα έχει καμία απολύτως διαφορά από το ΠΑΣΟΚ μετά τις Ευρωεκλογές.

Όπως έλεγε και το τραγούδι του μακαρίτη Νίκου Παπάζογλου «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.