Προβληματίζει η ανικανότητα του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη καθώς δεν μπορεί να σβήσει την πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο που «ξέφυγε» (όπως ακριβώς και με αυτή στο Βαρνάβα στα μέσα Αυγούστου) με αποτέλεσμα να συνεχίζει να κατακαίει τα πάντα για τέταρτη συνεχόμενη μέρα.

Μέχρι και το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2024, η συγκεκριμένη πυρκαγιά κατέκαψε 65.000 στρέμματα.

Φυσικά μέσα σε αυτά το κυριότερο είναι ότι κάηκαν ζωντανοί και δύο άνθρωποι.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι εστίες είναι κυρίως σε δύσβατα σημεία, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Άλλωστε πως να υπάρχει αφού κάηκαν όλα.

Η Πυροσβεστική προχώρησε σε ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο, οι οποίες πλέον έχουν φτάσει τους 570 πυροσβέστες με 28 ομάδες δασοκομάντος και 160 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν από αέρος να επιχειρούν 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό, και τέσσερα αεροπλάνα.

Στον χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται όλες οι πυρκαγιές που έχουν επηρεάσει την Π.Ε Κορινθίας από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Η φετινή πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη αυτής της περιόδου.

Επιπλέον, από το 2010 μέχρι φέτος οι μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή έχουν κάψει συνολικά περισσότερα από 180.000 στρέμματα, επιφάνεια η οποία αντιστοιχεί στο 8% της συνολικής επιφάνειας της Π.Ε Κορινθίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απορία πλέον είναι αν και πότε θα κάνουν την εμφάνισή τους στις καμένες εκτάσεις οι γνωστές σε όλους ανεμογεννήτριες.