ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η δημοσκοπική καθίζηση της ΝΔ φέρνει ακόμα έναν ανασχηματισμό στις αρχές του νέου έτους

Σε ποιους εξετάζει να «φορτώσει» τις αποτυχίες της δικής του πολιτικής

Η δημοσκοπική καθίζηση της ΝΔ φέρνει ακόμα έναν ανασχηματισμό στις αρχές του νέου έτους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προβληματιστεί ιδιαίτερα με την δημοσκοπική καθίζηση της Νέας Δημοκρατίας και εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε έναν ακόμα ανασχηματισμό στις αρχές του 2025.

Περισσότερο είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε μικρές αλλαγές, σε υπουργεία και υπουργούς που έχουν απασχολήσει αρνητικά ή που δεν μπορούν να προχωρήσουν τα αντικείμενα που έχουν αναλάβει.

Ο λόγος είναι γιατί το 2025 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για την κυβέρνηση καθώς θα πρέπει να περάσει το σκόπελο της συνταγματικής αναθεώρησης και της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπάρχουν αρκετοί οι υπουργοί τους οποίους ο Κ.Μητσοτάκης θεωρεί ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως αποδιοπομπαίους τράγους.

Η πρώτη και καλύτερη περίπτωση είναι φυσικά ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, καθώς και η καλοκαιρινή φωτιά στην Αττική που έφτασε από το Βαρνάβα στο Χαλάνδρι, μέσα στον αστικό ιστό, κατέρριψε ολοκληρωτικά το αφήγημα της κυβέρνησης στο σύνολο του, ότι όλα ήταν έτοιμα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Στον ίδιο κύκλο, έχει μπει και η περίπτωση του Χρήστου Στυλιανίδη στο υπουργείο Ναυτιλίας καθώς δεν προέβη σε καμία κίνηση για να συγκρατηθούν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με αποτέλεσμα ένας στους δύο Έλληνες να μην κάνουν διακοπές φέτος.

Πρόβλημα υπάρχει και με τον Θόδωρο Σκυλακάκη, καθώς οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν «τσουρουφλίσει» τους Έλληνες πολίτες θυμίζοντας τους το καλοκαίρι του 2022.

Στην πραγματικότητα όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά να βρει σε ποιους θα «φορτώσει» τις αποτυχίες της δικής του πολιτικής.

Διότι οι υπουργοί αυτοί όπως και ο κάθε υπουργός εφαρμόζουν την δική του πολιτική. Οι αποτυχίες δεν ήρθαν γιατί δεν την εφάρμοσαν καλά αλλά γιατί αυτά τα αποτελέσματα προκαλεί η υλοποίηση της.

Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί και με την Όλγα Κεφαλογιάννη με την δαπανηρή ανακαίνιση και τα πανάκριβα χαλιά στο υπουργικό της γραφείο.

Εδώ όμως τίθεται και ένα άλλο ζήτημα: Το θέμα αυτό διέρρευσε πρωτίστως από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και αυτό έχει την σημασία του.

Υπάρχει όμως και ένας ακόμα σημαντικός λόγος με τον οποίο θέλει να προχωρήσει σε έναν μικρό ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός και έχει να κάνει με την γνωστή ομάδα των 20 περίπου βουλευτών της ΝΔ, που δημιουργούν ζητήματα με τις αντιρρήσεις τους για την πολιτική που ασκεί ο πρωθυπουργός.

Αν κάποιοι από αυτούς υπουργοποιηθούν τότε αυτόματα θα «σωπάσουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παλιά κλασσική και δοκιμασμένη μέθοδος…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.