Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε συμφωνίες για την έλευση 40.000 ξένων εργατών ώστε να απασχοληθούν στους τομείς του τουρισμού, της γεωργίας και των κατασκευών, όπου καταγράφονται ελλείψεις, οι οποίοι θα προέλθουν από Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία (σε ότι αφορά την Ευρώπη), την Ινδία, τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ από την Ασία!

Η πρώτη συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί εντός Μαρτίου με την Ινδία και θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή αμέσως μετά!

">

Σε μία περίοδο που Έλληνες πολίτες δεν έχουν δουλειά, η κυβέρνηση αποσοκοπεί να φέρει αλλοδαπούς εργαζόμενους από τις έξια αυτές χώρες, για να μειώθούν με αυτόν τον τρόπο και οι αποδοχές όσων εργάζονται.

Γιατί απλούστατα, οι αλλοδαποί δεν είναι μόνο ότι θα εργαστού στην θέση Ελλήνων, αλλά και ότι θα εργαστούν με λιγότερα χρήματα από αυτούς.

«Πιστεύουμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στην υπογραφή συμφωνίας κινητικότητας για τη μετανάστευση, που θα επιτρέψει σε περισσότερους Ινδούς εργαζομένους να έρθουν στην Ελλάδα με οργανωμένο τρόπο» είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του ελληνο-ινδικού επιχειρηματικού φόρουμ, με τίτλο «Exploring Economic Collaboration Between Greece and India: Future Prospects», προανήγγειλε πως σύντομα θα έχουμε μια συμφωνία για τη μετανάστευση μεταξύ των δύο χωρών.

Πράγματι, η συμφωνία Ελλάδας – Ινδίας για τη μετανάστευση πρόκειται να υπογραφεί εντός του Μαρτίου και να έρθει στην ελληνική Βουλή για επικύρωση αμέσως μετά.

Η συμφωνία με την Ινδία αποτελεί μόνο ένα μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου της κυβέρνησης που περιλαμβάνει συμφωνίες με συνολικά έξι χώρες, την Αρμενία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία από την Ευρώπη, την Ινδία, τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ από την Ασία, και έχει τελικό στόχο την προσέλκυση περίπου 40.000 πολιτών των χωρών αυτών για να «καλύψουν πάγιες ανάγκες της χώρας σε εργατικό δυναμικό».

Η απασχόλησή τους θα αφορά τους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού και των κατασκευών, όπου εντοπίζεται έλλειψη εργατικών χεριών.

Βέβαια αυτή είναι η «μισή» αλήθεια. Είναι γνωστό πως για παράδειγμα σε ότι αφορά τον τουρισμό, οι Έλληνες νέοι δεν πάνε στα νησιά να δουλέψουν διότι τους προσφέρονται χαμηλές αποδοχές και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.