ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γυμνοσάλιαγκας...

Η μάχη των ανεξάρτητων βουλευτών: Πώς αριστεροί και νεοδημοκράτες «αγκάλιασαν» τους «ακροδεξιούς» για να μην υπάρξει ισχυρή δεξιά ΚΟ

Κυβέρνηση και Ελληνική Λύση υπονομεύουν τη δημιουργία πατριωτικής κοινοβουλευτικής ομάδας από νυν βουλευτές

Η μάχη των ανεξάρτητων βουλευτών: Πώς αριστεροί και νεοδημοκράτες «αγκάλιασαν» τους «ακροδεξιούς» για να μην υπάρξει ισχυρή δεξιά ΚΟ

Αριστεροί και νεοδημοκράτες δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αγκαλιάσουν «ακροδεξιούς» (έτσι τους χαρακτήριζαν τα πρώην κόμματα τους) ανεξάρτητους πλέον βουλευτές, για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει ισχυρή δεξιά κοινοβουλευτική ομάδα στην Βουλή.

Πρόκειται για μία έντεχνη προσπάθεια της κυβέρνησης και της Ελληνικής Λύσης να υπονομεύσουν την δημιουργία πατριωτικής κοινοβουλευτικής ομάδας από νυν βουλευτές.

Έτσι λοιπόν, έχουμε το πολιτικό φαινόμενο, οι Μ. Σαλμάς (προερχόμενος από Ν.Δ.), η Α. Λινού (προερχομένη από τον ΣΥΡΙΖΑ), η Α.Παπαϊωάννου (προερχομένη από την Πλεύση Ελευθερίας) να συνεργαστούν με τους πρώην «Σπαρτιάτες» Κ. Φλώρο, Δ.Βαλτογιάννη, Γ.Δημητροκάλλη και να ζητήσουν από τον Πρόεδρο της Βουλής να εκπροσωπούνται στην Διάσκεψη των Προέδρων του κοινοβουλίου από τον επίσης αριστερό και προερχόμενο από την Πλεύση Ελευθερίας Μ. Χουρδάκη (γιος της Αρετής Παπαϊωάννου)!

Δε είναι σαφές τι συμβαίνει με τους Γιώργο Ασπιώτη και Μιχάλη Γαυγιωτάκη, οι οποίοι είναι σε συζητήσεις με την ομάδα Χουρδάκη.

Όπως και να έχει θα πρόκειται για πολιτική ομάδα Φρανκεστάιν!

Δηλαδή άνθρωποι του πατριωτικού χώρου θέλουν να εκπροσωπούνται από τον αριστερό Χουρδάκη!

Η Αθήνα Λινού όπως και ο Μάριος Σαλμάς θέλουν επίσης δηλαδή να συνεργάζονται με τους «νεοναζιστές» όπως τους αποκαλούσαν τα πρώην κόμματα τους.

Απλή εκπροσώπηση είπαμε. Τι θα πει αυτό;

Έχουν συστήσει πολιτική ομάδα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Από την άλλη πλευρά είναι οι Παύλος Σαράκης και Χάρης Κατσιβαρδάς που επεδίωκαν να δημιουργήσουν μία κανονική ΚΟ, αποτελούμενη από 10 μέλη προκειμένου να υπάρχει μία «μαγιά», για μία αξιόπιστη πρόταση στον χώρο της εναλλακτικής Δεξιάς στις ερχόμενες εκλογές.

Να σημειωθεί ότι είναι απλά ψευδές και αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, ότι δεν θα ήθελαν στην ΚΟ βουλευτές που να έχουν σχέση με τον Ηλία Κασιδιάρη όπως γράφτηκε σε φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα.

Γιατί ο ίδιος ο Κατσιβαρδάς αλλά και οι βουλευτές των «Σπαρτιατών», ανήκουν στον χώρο της πατριωτικής Δεξιάς και δεν έχουν οποιαδήποτε πολιτική σχέση με τον Ηλία Κασιδιάρη, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση να τους χρεώσει προκειμένου να τους εξουδετερώσει βάση της απόφασης του Αρείου Πάγου με την οποία αποβλήθηκε το κόμμα των «Σπαρτιατών» από τις Ευρωεκλογές.

Όλα αυτά γίνονται για να μην συγκεντρωθεί ο αριθμός των 10 βουλευτών στην ομάδα Παύλου Σαράκη και Χάρη Κατσιβαρδά.

Πάντως, αυτό το ενδεχόμενο δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς, δεδομένου ότι όλοι οι εναπομείναντες βουλευτές των Σπαρτιατών,  αρκούν για να φτάσουν τον αριθμό 10.

Αυτό είναι κάτι που θα το πολεμήσει η κυβέρνηση και βέβαια θα αποτελούσε απειλή και για τον Κυριάκο Βελόπουλο γιατί θα υπήρχε μία σοβαρή επιλογή από τα δεξιά, πλην της «Νίκης»στο κοινοβούλιο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Μάριος Σαλμάς και η Αθήνα Λινού, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. Δέχονται να ενταχθούν στην κατά αυτούς «ακροδεξιά» ομάδα την οποία εκπροσωπεί ο Χουρδάκης!

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μην ενταχθούν οι πρώην Σπαρτιάτες στην ομάδα Παύλου Σαράκη και Χάρη Κατσιβαρδά.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον των «Σπαρτιατών», απλά δεν υπάρχει μέλλον, αφού ούτε πρόκειται να ξανακατεβούν ως πολιτική δύναμη σε κάποιες εκλογές και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν εκτός του επικεφαλής Στίγκα θα απομείνει κανείς μέχρι την προκήρυξη εκλογών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.