ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Η ΝΔ δεν φοβάται πλέον την μεγάλη Κεντροαριστερά αλλά δέχεται θεαματικά πλήγματα από τα δεξιά

Το «αριστερή ψυχούλα» της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στοίχισε στην Πειραιώς

Η ΝΔ δεν φοβάται πλέον την μεγάλη Κεντροαριστερά αλλά δέχεται θεαματικά πλήγματα από τα δεξιά

Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ τελείωσαν και έπονται αυτές στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό που ήδη έχει εξασφαλιστεί είναι πως αντί να προκύψει μία μεγάλη Κεντροαριστερά, ο χώρος της θα γίνει ακόμα πιο κατακερματισμένος απ’ ό,τι ήταν πριν.

Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως από τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας όπου η πίεση γίνεται μεγαλύτερη και αυτό γιατί ο κόσμος έχει κατανοήσει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκεί κεντροαριστερή πολιτική (αριστερή πολιτική για την Αφροδίτη Λατινοπούλου).

Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα και παρέμεινε ίδια ηγεσία που υπήρχε και πριν τις εκλογές.

Στον δε ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμα διεξαχθούν οι εσωκομματικές του εκλογές διαβλέπεται ότι θα υπάρξει μία ακόμα διάσπαση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρείται ότι μπορούν να προχωρήσουν μπροστά με αξιώσεις εάν στην ηγεσία του κόμματος έρθει ο Σωκράτης Φάμελλος, είτε η Όλγα Γεροβασίλη, είτε ο Νίκος Φαραντούρης είτε ακόμα και ο Παύλος Πολάκης.

Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι τι θα πράξει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο όποιος βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο να φύγει από το κόμμα και να σχηματίσει ένα δικό του.

Μπορεί καταρχάς να πάρει τους βουλευτές που τον στηρίζουν την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και να σχηματίσει μία αμιγώς δική του.

Αυτοί οι βουλευτές είναι οι Έλενα Ακρίτα, Βαγγέλης Αποστολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώτα Πούλου, Ραλλία Χρηστίδου, Κυριακή Μάλαμα, Γιώργος Γαβρήλος, Πέτρος Παππάς, Νίνα Κασιμάτη, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Γιάννης Σαρακιώτης και Ράνια Θρασκιά.

Αν κάποιος τους μετρήσει θα δει ότι είναι 12. Δηλαδή μπορεί να έχει όντως δική του κοινοβουλευτική ομάδα.

Όμως, πριν από τις τελικές αποφάσεις θα περιμένει το Συνέδριο για να προσπαθήσει να άρει την απόφαση αποκλεισμού του.

Θα υποδείξει Θεοδώρα Τζάγκρη ή κάποιο άλλο δικό του στέλεχος (Αποστολάκης, Ακρίτα) για την προεδρία του κόμματος και έτσι να στηριχτεί η υποψηφιότητά του από τους κασσελακικούς και ίσως από την πλειονότητα της βάσης.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ εκεί υπάρχουν ισορροπίες του τρόμου καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προσπαθήσει να τα έχει καλά με τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου στους οποίους θα προσφέρει σημαντικούς ρόλους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και να δυναμώσει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ τώρα που έχει την ευκαιρία.

Πληροφορίες λένε ότι έχει θέσει ως στόχο, δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ να φτάσει το 17%.

Φυσικά δεν αρκεί για να κυβερνήσει αλλά θα δημιουργήσει την εντύπωση ότι πλέον το ΠΑΣΟΚ είναι το «αφεντικό» στην Κεντροαριστερά και βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Πιστεύει ο Νίκος Ανδρουλάκης πως στη συνέχεια θα μπορούσε να «απορροφήσει» ψηφοφόρους και από το ΣΥΡΙΖΑ

Φτάνουν αυτά για να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία σε κάποιες εθνικές εκλογές; Αυτή τη στιγμή δείχνει αμφίβολο αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία και από την μεγέθυνση των κομμάτων της Δεξιάς.

Γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει εκνευρίσει πάρα πολύ τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της και δεν είναι καθόλου τυχαία η δημοσκοπική άνοδος της Αφροδίτης Λατινοπούλου και της Φωνής Λογικής στο 5,7%.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Αφροδίτη Λατινοπούλου καλείται συνεχώς από τα ΜΜΕ και αποκτάει μεγαλύτερο κοινό.

Το σημαντικότερο είναι πως ο λόγος της έχει απήχηση.

Το «αριστερή ψυχούλα» της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στοίχισε στην Πειραιώς.

Δεν ήταν τυχαία η χθεσινή επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη περί δηλώσεων τύπου ριάλιτι σόου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει όσα είπε η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Στο Μαξίμου ανησυχούν ότι μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων έχει καταλάβει την αλλοίωση της πολιτικής ταυτότητας της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή το δίδυμο Καραμανλή-Σαμαρά εμφανίζεται δημοσίως ολοένα και συχνότερα και είναι σαφές ότι με τη στάση τους επιδιώκουν και θέλουν να υπάρξει διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία ώστε αυτή να επιστρέψει την πατροπαράδοτη δεξιά της «ρίζα».

Με λίγα λόγια αυτή τη στιγμή υπάρχει μία Κεντροαριστερά που «βολεύει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για πόσο ακόμα θα συμβαίνει αυτό και μία Δεξιά, την οποία ο κόσμος έχει αρχίσει να ακούει.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου έχει πολλά χαρίσματα και πάνω απ’ όλα κατέχει και την επικοινωνιακή ικανότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Νέα Δημοκρατία την φοβούνται πλέον και έχουν κατανοήσει ότι είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.