Με την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και με τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ από τις οποίες προέκυψε πάλι η ίδια ηγεσία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την βοήθεια και των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ κατάφερε να κρύψει πολλά από τα δικά της προβλήματα τα οποία σε άλλες εποχές θα της στοίχιζαν ακόμα και την εξουσία.

">

Το πρώτο και κύριο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, οι οποίοι παρουσιάζονται πολύ συχνά μαζί και την ίδια στιγμή φροντίζουν να μην βρίσκονται πουθενά πλησίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει στην Κύπρο αναμένεται να πει πράγματα για τα ελληνοτουρκικά και για το κυπριακό που είναι σίγουρο ότι δεν θα αρέσουν καθόλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακόμα και ο χαιρετισμός του πρώην πρωθυπουργού με έναν κατεξοχήν σκληρό αντίπαλο όπως ο Νίκος Παππάς ενώ λίγες ημέρες πριν ηθελημένα απουσίασε από τα «γενέθλια» της ΝΔ δείχνουν ότι προτιμάει να συναναστραφεί με οποιονδήποτε άλλον εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής είναι πολύ απογοητευμένοι από την πορεία που έχει πάρει το κόμμα της ΝΔ και θέλουν να δουν μία διάδοχη κατάσταση που θα το επαναφέρει στον φυσικό του χώρο.

Ακούγεται μάλιστα ότι έχουν δείξει και οι δύο προτίμηση σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως αντιμετωπίζει και σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα καθώς είναι σαφές ότι υπάρχει ένας σεβαστός αριθμός βουλευτών που αμφισβητούν τις πολιτικές επιλογές του.

Ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος χτυπάει τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη υπογράφοντας ερωτήσεις από αυτές που «στριμώχνουν» ενώ και δημοσίως εκφράζεται με αμφισβήτηση για τον συγκεκριμένο υπουργό.

Στο στόχαστρο όμως δεν είναι μόνο ο Κ.Χατζηδάκης καθώς ο Γ.Βλάχος και άλλοι βουλευτές (Μπουκώρος, Μαρκόπουλος) είναι ενοχλημένοι με τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο για τα θέματα της ακρίβειας και της αγοράς.

Μεγάλη ενόχληση ως προς το Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει από μερίδα βουλευτών της Ν.Δ. και λόγω της προτιμήσεως στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου για επανεκλογή στη θέση του ΠτΔ.

Τελικά θα υπάρξει αλλαγή πορείας σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες και θα επιλέγει ένα άλλο πρόσωπο το οποίο στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι θα το ψηφίσουν από όλες τις παρατάξεις.

Όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύντομα θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Ακούγονται μάλιστα φήμες για επιστροφή συγκεκριμένων προσώπων στο Μέγαρο Μαξίμου όπως Παπασταύρου και Γεραπετρίτης.

Ήδη πολλοί είναι υπουργοί που κοιτάζουν την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία και την διάδοχη κατάσταση που θα προκύψει μετά το 2027.

Είναι πολλοί μάλιστα εντός της Νέας Δημοκρατίας που ανησυχούν με την άνοδο της Αφροδίτης Λατινοπούλου και το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης προχθές ασχολήθηκε ειδικά με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής.

Διακρίνουν ότι λόγω ενός συνδυασμού προτερημάτων της νέας πολιτικού, είναι πολύ πιθανόν μεγάλη μερίδα παραδοσιακών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας να στραφούν προς το κόμμα της.

Βουλευτές της ΝΔ, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην Βόρεια Ελλάδα ή όπου υπήρξαν καταστροφές από πυρκαγιές και πλημμύρες.

Με λίγα λόγια σχεδόν στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας…

Να προστεθεί ότι ανησυχεί ιδιαίτερα τη Νέα Δημοκρατία και η διείσδυση του κόμματος «Νίκη» στους εκκλησιαστικούς χώρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλο ένα πεδίο, το οποίο κάποτε ήταν προνομιακό για την «γαλάζια» παράταξη.