ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

K.Mητσοτάκης: «Η Μέση Ανατολή κινδυνεύει με μια στρατιωτική ανάφλεξη»

Επανέλαβε μάλιστα το κοινό αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

K.Mητσοτάκης: «Η Μέση Ανατολή κινδυνεύει με μια στρατιωτική ανάφλεξη»

Σε δηλώσεις προχώρησε σήμερα (16/10) ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, φτάνοντας στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής με τις χώρες του κόλπου, ζητώντας αυτοσυγκράτηση και διάλογο καθώς είναι βέβαιος πως εγκυμονεί μια ευρύτερη αυτανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του:

 «Αυτό το ανώτατο συμβούλιο μεταξύ της ΕΕ και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου διεξάγεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης και προφανώς έχει κάθε επιθυμία να εμβαθύνει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και των χωρών του Κόλπου. 

Άλλωστε σε διμερές επίπεδο η Ελλάδα διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και με τα 6 κράτη.

 Είναι απαραίτητο όμως να εμβαθύνουμε περισσότερο τις σχέσεις και ως ΕΕ ειδικά σε μια εποχή που η συνεργασία μας είναι όλο και απαραίτητη, καθώς η ευρύτερη Μέση Ανατολή κινδυνεύει με μια στρατιωτική ανάφλεξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Eίναι σημαντικό να επαναλάβουμε την έκκλησή μας για μια άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, έτσι ώστε να μην συνεχιστεί η αδιανόητη ανθρωπιστική καταστροφή και ο νότιος Λίβανος να μην μετατραπεί σε μια Γάζα στα πλαίσια του νόμιμου δικαιώματος που έχει το Ισραήλ να μπορεί να αμυνθεί απέναντι στις ιρανικές επιθέσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.