Στην Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Μέλλον στην Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ξεκάθαρα χθες για μία παγκόσμια κυβέρνηση!

">

Στην ίδια την ιστοσελίδα το ΟΗΕ αναφέρεται ότι το Σύμφωνο είναι το υπόβαθρο για έναν μελλοντικό μετασχηματισμό της  παγκόσμιας (δια)κυβέρνησης!

Για να υπάρχει παγκόσμια κυβέρνηση όμως πρέπει να υπάρχει και ένα παγκόσμιο υπερκράτος.

Άρα ή έχει δημιουργηθεί ήδη παρασκηνιακά και υπογείως η βρίσκεται στην φάση δημιουργίας του.

Συγκεκριμένα είπε, πως πρέπει να υπάρξει άμεση δράση «για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ειρήνη και την ασφάλεια, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην παγκόσμια διακυβέρνηση, μία εμπιστοσύνη που έχει βρεθεί στο επίκεντρο»!

Παρά τις δυσκολίες, επισήμανε ο πρωθυπουργός, επιτεύχθηκε παγκόσμια συναίνεση σε μια εποχή πόλωσης, διχόνοιας και δυσπιστίας, «επειδή οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν συλλογικές λύσεις».

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα, ως νεοεκλεγέν μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα επόμενα δύο χρόνια, συμμετείχε ενεργά σε αυτές τις δύσκολες διαπραγματεύσεις, αλλά και ότι το Σύμφωνο για το Μέλλον θεωρείται απαραίτητο πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των σύγχρονων παγκόσμιων προκλήσεων.

«Με το Σύμφωνο για το Μέλλον, έχουμε έναν «οδικό χάρτη» που θα μας οδηγήσει εκεί. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο ζωτικής σημασίας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό το Σύμφωνο το υποστηρίζουν όλες οι δυτικές χώρες που ανήκουν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, όπως και η Ιαπωνία, η Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και ο Καναδάς.

Δηλαδή όλες οι χώρες που είναι κατά της Ρωσίας (και στην πραγματικότητα και κατά της Κίνας καθώς οι δύο υπερδυνάμεις θεωρούνται ως ένα ενιαίο μπλοκ).

Μάλιστα στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ, αναφέρεται επί της ουσίας όλη η γνωστή «Woke» ατζέντα.

«The Pact covers a broad range of issues including peace and security, sustainable development, climate change, digital cooperation, human rights, gender, youth and future generations, and the transformation of global governance».

«Το Σύμφωνο καλύπτει μία ευρεία γκάμα θεμάτων που περιλαμβάνουν, ειρήνη και ασφάλεια, αειφόρο ανάπτυξη, κλιματική αλλαγή, παγκόσμια συνεργασία, ανθρώπινα δικαιώματα, φύλα, νέες και μελλοντικές γενιές και το μετασχηματισμό της παγκόσμιας διακυβέρνησης».

Στο “Our Common Agenda Policy Brief 2“ από την Άνοιξη του 2023 είχαν αποκαλυφθεί οι εξουσίες που θα δοθούν στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ:

«Ο Γενικός Γραμματέας θα αποφασίσει πότε θα συγκαλέσει Πλατφόρμα Έκτακτης Ανάγκης ως απάντηση σε κάποιο σύνθετο παγκόσμιο σοκ.

Πριν από την απόφαση, ο Γενικός Γραμματέας θα διαβουλεύεται με:

Τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης.

Τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας (κατά περίπτωση)

Τις αρμόδιες εθνικές αρχές και/ή τις περιφερειακές οργανώσεις·

Σχετικές οντότητες των Ηνωμένων Εθνών, εξειδικευμένα πρακτορεία, διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλα πολυμερή ιδρύματα και φορείς που έχουν λάβει εντολή από τα κράτη μέλη να ανταποκριθούν σε ειδικές τομεακές κρίσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!