ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κ.Χατζηδάκης: Όχι συζήτηση πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για οικονομικά ως σχέδιο νόμου – Αντιπρόταση για ειδική συνεδρίαση

Απορρίφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κ.Χατζηδάκης: Όχι συζήτηση πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για οικονομικά ως σχέδιο νόμου – Αντιπρόταση για ειδική συνεδρίαση

Όνειρο ήταν και πάει η συζήτηση στη Βουλή των προτάσεων νόμου της αντιπολίτευσης, και μάλιστα η κοστολόγησή τους. Η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμνα και δεν θέλει να υπάρξει συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Για την μεταστροφή της κυβερνητικής πολιτικής ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας ότι βάση του Κανονισμού η Επιτροπή δεν μπορεί να συζητά νομοσχέδια της αντιπολίτευσης που έχουν δημοσιονομικό κόστος.

Όμως ήταν ο ίδιος ο Κ. Χατζηδάκης ο οποίος πριν από λίγες ημέρες (και σε προεκλογικό χρόνο) υπερηφάνως ανακοίνωνε ότι θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ με τις προτάσεις του και έλεγε ότι θα κληθεί όχι μόνο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης.

Μάλιστα πηγές του υπουργού απαντούσαν στην εύλογη ερώτηση πως θα μιλήσει ο Στ. Κασσελάκης αφού δεν είναι βουλευτής λέγοντας ότι θα κληθεί ως… κοινωνικός φορέας!

Έτσι την πρόταση του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης στη Βουλή όπου θα συζητηθούν οι δημοσιονομικές επιπτώσεις των φορολογικών μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι το κόμμα της δεν αποδέχεται την πρόταση Χατζηδάκη και ζήτησε να εισαχθεί η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια και να συζητηθεί ως κανονικό νομοσχέδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του προεδρείου της Βουλής ο κ. Κώστας Τασούλας εξήγησε ότι η αντιπρόταση ΣΥΡΙΖΑ προσκρούει στο άρθρο 73 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο «Kαμία πρόταση νόμου ή τροπολογία ή προσθήκη δεν εισάγεται για συζήτηση, αν προέρχεται από τη Bουλή, εφόσον συνεπάγεται σε βάρος του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δαπάνες ή ελάττωση εσόδων ή της περιουσίας τους, για να δοθεί μισθός ή σύνταξη ή γενικά όφελος σε κάποιο πρόσωπο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.