ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«Καλπάζει» η ακρίβεια αλλά για την κυβέρνηση οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν το… έργο της «για να μειωθούν οι τιμές»

Οι Έλληνες έχουν χάσει την μισή αγοραστική τους δύναμη μέσα σε ένα χρόνο!

«Καλπάζει» η ακρίβεια αλλά για την κυβέρνηση οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν το… έργο της «για να μειωθούν οι τιμές»

Σε απόγνωση βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες καθώς οι τιμές στα τρόφιμα «καλπάζουν» και σε ορισμένα προϊόντα έχουν αυξηθεί έως 80% από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση τους λοιδορεί λέγοντας ότι «οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν το έργο μας»!

Δηλαδή μέσα σε ένα διάστημα 11 μηνών ουσιαστικά οι Έλληνες έχουν χάσει την μισή αγοραστική τους δύναμη αφού πρόκειται για τρόφιμα, τουτέστιν για δαπάνες που δεν μπορούν να αποφευχθούν!

Πέρυσι τον Οκτώβριο ένα κιλό αλεύρι ήταν στα 1,08 ευρώ και σήμερα πωλείται προς 1,8 ευρώ το κιλό.

Η φαρίνα σε συσκευασία των 2 επί 500 με δώρο μία ακόμη συσκευασία  πέρυσι κόστιζε 2,36 και σήμερα έχει ανέλθει στα 2,5 ευρώ.

Μακαρόνια σε συσκευασία των 500 γραμμαρίων πέρυσι είχαν  λιανική τιμή πώλησης το 1,34 ευρώ και σήμερα είναι στο 1,64 ευρώ.

Υγρό απορρυπαντικό κοστίζει 19,45 ευρώ από 15,05 ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Το υγρό απορρυπαντικό για το πλυντήριο ρούχων σε συσκευασία με 70 μεζούρες  πέρυσι κόστιζε 15,05 ευρώ.

Μετά την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού των προσφορών στο 30% των λιανικών τιμών  στα απορρυπαντικά οι τιμές αντί να μειωθούν αυξήθηκαν.

Η συσκευασία 70 μεζούρες έχει λιανική τιμή τα 13,95 ευρώ αλλά συνοδεύεται από προσφορά συνολικής αξίας 5,50 ευρώ.

Δηλαδή το προϊόν ανατιμήθηκε κατά 29,3%  φτάνοντας τα 19,45 ευρώ. 

Η τελική τιμή του προϊόντος τρέχει με ταχύτητες 11 φορές τον ετήσιο πληθωρισμό τα χώρας για το 2024, ο οποίος εκτιμάται ότι  θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 2,6%  το 2024.

Μας δημιουργεί απορία πως προκύπτει το νούμερο του ετήσιου πληθωρισμού όταν αυτό δεν ανταποκρίνεται ούτε κατά διάνοια στην πραγματικότητα.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση προσποιείται ότι επιχειρεί να ελέγξει την ακρίβεια με διάφορα μέτρα τα οποία φυσικά έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας χθες στο Mega σχετικά με την ανιούσα που έχουν πάρει οι τιμές, προσπάθησε να πείσει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση τα έχουν κάνει σχεδόν όλα, επικαλούμενος αυξήσεις μισθών και συντάξεων και φοροελαφρύνσεις.

Μόνο που κι αυτό με την αύξηση των μισθών δεν ισχύει για τον απλούστατο λόγο οτι δεν άλλαξαν οι φορολογικές κλίμακες με αποτέλεσμα οι μισθωτοί πληρώνουν στο τέλος περισσότερα χρήματα σε φόρους από αυτά που πήραν υποτίθεται από την αύξηση!

«Ο Κ. Μητσοτάκης έχει μια βασική δέσμευση-υπόσχεση στους πολίτες. Να πάω το μέσο μισθό στα 1.500. Πόσο τον παρέλαβε; Στα 1.046. Γιατί θα τον πάει στα 1.500;

Επειδή τον έχει πάει ήδη στα 1.300. Πως γίνεται αυτό; Με δύο τρόπους. Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, φοροελαφρύνσεις» δήλωσε αρχικά ο Π. Μαρινάκης και συνέχισε:

 «Μόνο στις ανακοινώσεις της Θεσσαλονίκης, έχουμε 12 νέες φοροελαφρύνσεις, 900 εκατ. ευρώ ελάφρυνση για τους πολίτες συνολικά, δημοσιονομικά το 2025».

Προσπαθώντας μάλιστα να πείσει έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι «όλο αυτό είναι δεδομένο ότι δεν φαίνεται τόσο στον κόσμο. Δεν το καταλαβαίνει τόσο ο κόσμος. Γι’ αυτό και υπάρχει και οργή και αγανάκτηση λόγω της ακρίβειας»!

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι, η ακρίβεια βολεύει την κυβέρνηση γιατί της επιτρέπει ξεκούραστα να αποπληρώνει τα χρέη της χώρας στους δανειστές.

Όσο αυξάνονται οι τιμές, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο Φ.Π.Α., που σημαίνει ότι η κατανάλωση «φροντίζει» να βγαίνει ο προϋπολογισμός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για μία χώρα που δεν παράγει τίποτε η ακρίβεια είναι σωτηρία…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.