ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κατά 29% αυξήθηκαν οι ψηφοφόροι στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Ξεπέρασαν τις 100.000 λίγο μετά τις 12:00 (upd)

Στις 11:00 είχαν φτάσει τις 65.671 όσοι είχαν ψηφίσει - Στις 19:00 κλείνουν οι κάλπες

Κατά 29% αυξήθηκαν οι ψηφοφόροι στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Ξεπέρασαν τις 100.000 λίγο μετά τις 12:00 (upd)

Μεγάλη είναι η συμμετοχή στις κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, καθώς μέχρι τις 11:οο είχαν ψηφίσει 65.671 φίλοι και μέλη του κόμματος ενώ λίγο μετά τις 12:οο είχαν φτάσει τις 101.735.

Ο αριθμός αυτός θεωρείται μεγάλος, αφού στην εκλογική διαδικασία του 2021 είχαν συμμετάσχει την ίδια ώρα 40.000 λιγότεροι, ήτοι, 60.273 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή σε σχέση με τη διαδικασία του 2021 είναι αυξημένη κατά 29%. Τις πρώτες δύο ώρες είχαν ψηφίσει 18.000 πολίτες, με τη συμμετοχή να είναι αυξημένη σε σχέση με το 2021 κατά 31%.

Γ. Παπανδρέου: Η μαζική συμμετοχή όχι μόνο κάνει πιο ισχυρό το ΠΑΣΟΚ, αλλά διαμορφώνει την προοπτική για μία παράταξη ενωμένη.

Η δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου
Πάμε κάλπες

Μεγάλη μέρα σήμερα και ηλιόλουστη. Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες.
Όλοι οι φίλοι, τα μέλη, οι δημοκρατικοί πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών Πασόκ. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον.
Μια ισχυρή Ελλάδα, μια δίκαιη κοινωνία και ένα αποτελεσματικό κράτος. Πάμε κάλπες!

Στο Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σε μόλις δυόμιση χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι οι 950 κάλπες της εσωκομματικής ψηφοφορίας άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα εκτός κι αν η αρμόδια επιτροπή του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) αποφασίσει να δώσει παράταση εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ακόμη σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων, ιδίως στα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Το 45% όσων ψήφισαν έως τις 09:00 ήταν νέες εγγραφές

Έως τις 09:00 η συμμετοχή ήταν κατά 31% αυξημένη σε σχέση με το 2021. Κατά τις εκτιμήσεις εάν συνεχίσει έτσι η συμμετοχή, αναμένεται να ξεπεράσει τους 350.000 με 360.000 εκλογείς.

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν τα μέλη του κόμματος και επιπλέον όσοι άλλοι άνω των 16 το επιθυμούν δηλώνοντας, σε όποιο εκλογικό κέντρο προσέλθουν, πως θέλουν να εγγραφούν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι κι υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος.

Όλοι οι ψηφοφόροι θα καταβάλουν ως αντίτιμο το ποσό των 3 ευρώ. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την ταυτοπροσωπία αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ( π.χ δίπλωμα οδήγησης).

Το ψηφοδέλτιο είναι κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης) και μπαίνει σταυρός προτίμησης.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 21:00 το βράδυ.

Αναλυτικά η διαδικασία της ψηφοφορίας

Ο εκλογέας:

Α. Προσέρχεται στο εκλογικό κέντρο, όπου συστήνεται να υπάρχει τραπέζι «υποδοχής» με εθελοντές, που τον βοηθούν να συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής, εφόσον γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν είναι μέλος.

Β. Στο τραπέζι της Εφορευτικής Επιτροπής παραδίδει την ταυτότητά του και την αίτηση εγγραφής μέλους/φίλου, εφόσον δεν είναι μέλος και, γίνεται η διαπίστευσή του από το χειριστή του tablet και η εγγραφή του στην κατάσταση ψηφισάντων από τον γραμματέα, στον οποίον καταβάλει το ποσό των 3 ευρώ (μόνο στον πρώτο γύρο των εκλογών) και υπογράφει. Μετά, ο πρόεδρος σφραγίζει τον φάκελο και τον παραδίδει μαζί με ψηφοδέλτιο στον ψηφοφόρο.

Γ. Μπαίνει πίσω από το παραβάν και ψηφίζει, βάζει το διπλωμένο ψηφοδέλτιο στον φάκελο.

Δ. Επιστρέφει στην Εφορευτική Επιτροπή και πριν ρίξει τον φάκελο στην κάλπη, ο Πρόεδρος πρέπει να τον μονογράψει. Παίρνει την ταυτότητα/διαβατήριο και αποχωρεί από το Ε.Τ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.