Στις 7:00 το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου, άνοιξαν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ενώ στις 13 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ψηφοφορία εφόσον χρειαστεί.

Η εκλογική διαδικασία φαίνεται να προσελκύει μαζική συμμετοχή, με τη Χαριλάου Τρικούπη να προετοιμάστηκε εντατικά το προηγούμενο διάστημα, με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος σε όλη την Ελλάδα και σε επιλεγμένα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό προσέρχονται στις κάλπες.

Η προεκλογική εκστρατεία για Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρη Δούκα, Μιχάλη Κατρίνη ολοκληρώθηκε και τα επιτελεία τους σήμερα θα δουν τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους.

Δείτε εδώ όλα τα εκλογικά τμήματα κέντρα ανά την επικράτεια και στο εξωτερικό

Τα μηνύματα που φτάνουν στα επιτελεία των έξι υποψηφίων αρχηγών είναι ενθαρρυντικά, καθώς καταδεικνύουν μεγάλη προσέλευση στις κάλπες, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε παράταση της εκλογικής διαδικασίας, όπως είχε συμβεί στην προηγούμενη αναμέτρηση του 2021.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, με πιθανότητα παράτασης σε περίπτωση αυξημένης προσέλευσης.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε 950 εκλογικά τμήματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η γρήγορη και άμεση πρόσβαση των ψηφοφόρων.

Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 3 ευρώ για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, καθώς και οι μόνιμοι αλλοδαποί κάτοικοι της χώρας ηλικίας 16 ετών και άνω (γεννηθέντες το 2008 και νωρίτερα).

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους ή του τόπου που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η συμμετοχή στη διαδικασία απαιτεί την επίδειξη ταυτοποιητικών εγγράφων, όπως αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

Για τους 16χρονους και τους αλλοδαπούς που δεν περιλαμβάνονται στον Εθνικό εκλογικό κατάλογο, η ταυτοποίηση γίνεται με ταυτότητα, διαβατήριο και τον ΑΜΚΑ τους, ενώ για τους Κύπριους απαιτείται κυπριακή ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

Ο ΑΜΚΑ θα πρέπει να προκύπτει από δημόσιο έγγραφο (π.χ. e-ΕΦΚΑ), το οποίο θα επιδεικνύεται στην εφορευτική επιτροπή. Η διαδικασία της ψηφοφορίας αναμένεται να είναι απλή και γρήγορη, ώστε να εξυπηρετηθεί ο αυξημένος αριθμός ψηφοφόρων που αναμένεται να προσέλθει στα εκλογικά τμήματα.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι για τη συμμετοχή στον δεύτερο γύρο, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν ψηφίσει στον πρώτο γύρο.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην τελική διαδικασία της εκλογής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη σήμερα, ενώ θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε από τα εκλογικά τμήματα της χώρας, ανεξάρτητα από το πού είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο.

Η επιλογή της νέας ηγεσίας είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, καθώς το κόμμα επιδιώκει να επανέλθει δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων και η μαζική προσέλευση στα εκλογικά τμήματα θα καθορίσει το αποτέλεσμα, αλλά και την πορεία του κόμματος στην επόμενη ημέρα.

Το ενδιαφέρον είναι έντονο και οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ αποτελούν ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός που παρακολουθείται στενά, τόσο από τους πολίτες όσο και από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

Πού θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι αρχηγοί και οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Σημίτης, Παπανδρέου και Βενιζέλος

Σε εκλογικά τμήματα της Αθήνας και της περιφέρειας θα ψηφίσουν οι έξι υποψήφιοι αρχηγοί αλλά και οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ. Πρώτος στην κάλπη θα φτάσει ο Χάρης Δούκας, ο οποίος έχει προγραμματίσει να ψηφίσει στις 9 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Στο ίδιο εκλογικό τμήμα θα φτάσει στις 10.30 για να ψηφίσει η υποψήφια αρχηγός Άννα Διαμαντοπούλου και στις 12 το μεσημέρι ο Παύλος Γερουλάνος. Ακαδημίας 50 έχει επιλέξει και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης ο οποίος θα ψηφίσει στις 12.30 το μεσημέρι- νωρίτερα και στο ίδιο τμήμα θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει στην Αχαΐα, όπου εκλέγεται βουλευτής και συγκεκριμένα, στις 11 π.μ. στο εκλογικό τμήμα του 2ου Γυμνασίου Πατρών (Μαιζώνος 156 και Τριών Ναυάρχων).

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος αρχηγός, Νίκος Ανδρουλάκης, θα ψηφίσει στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας (Ελ. Βενιζέλου 200 Κερατσίνι).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην εκλογική της περιφέρεια θα βρίσκεται για την ψηφοφορία η Νάντια Γιαννακοπούλου- στις 10:00 π.μ. θα ψηφίσει στο Εκλογικό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου ( 1ο Δημοτικό Σχολείο, Παναγή Τσαλδάρη 2, Αγ. Αντώνιος). Στο Δημαρχείο του Πύργου Ηλείας -στην εκλογική του περιφέρεια- θα ψηφίσει στις 9 το πρωί ο υποψήφιος αρχηγός, Μιχάλης Κατρίνης.