Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, ανέφερε ότι το κόμμα του θα την υπερψηφίσει παρά τις ενστάσεις που υπάρχουν.
«Δυστυχώς για μία ακόμα φορά παρακολουθήσαμε μία σκιαμαχία, μια αντιπαράθεση από δύο πολιτικούς αρχηγούς, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι κατά τ’ άλλα επικαλούνται την ανάγκη εθνικής ενότητας και σύμπνοιας στα ευαίσθητα θέματα της εξωτερικής πολιτικής αλλά από τη μία ο πρωθυπουργός αμήχανος γιατί δεν μπορεί να υπερασπιστεί το περιεχόμενο της συμφωνίας και να πείσει για τα ανταλλάγματα που η χώρα πήρε για αυτή την συγγένεια επιδιώκει μία αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη ο πρώην πρωθυπουργός λίγες ημέρες πριν τις εσωτερικές του εκλογές υιοθετεί και πάλι τον αντιαμερικανισμό προσπαθώντας να συσπειρώσει στο ακροατήριο του, αν και είναι ο ίδιος που μιλούσε με κολακευτικά λόγια για τον πρόεδρο Τραμπ κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ», είπε αρχικά ο Μιχάλης Κατρίνης.
Και πρόσθεσε: «Παρακολουθήσαμε επίσης ότι ο κύριος Μητσοτάκης προσχωρεί στην ρητορική του κυρίου Βελόπουλου και αυτό είναι κάτι το οποίο σημειώνουμε. Αμφισβήτησε τον πατριωτικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ αναρωτώμενος για το εάν εμείς θα τηρήσουμε τη θέση μας έναντι της αμυντικής συμφωνίας, μιλώντας μάλιστα για παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Εμείς θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι πατριωτικό, και δεν αλλάζει τη στάση του. Παρατηρούμε επίσης το μένος του κ. Μητσοτάκη εναντίον του κόμματός μας. Δηλώνουμε λοιπόν ότι το ΠΑΣΟΚ, παρά τις σοβαρές ενστάσεις που έχει, θα ψηφίσει την αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής».
Όπως διευκρίνισε, το κόμμα του έχει ενστάσεις όσον αφορά «την έλλειψη αποτελεσματικότητας στις διαπραγματεύσεις που έγιναν αλλά και τη σπουδή για την χρονική διάρκεια αυτής της συμφωνίας. Το γεγονός ότι στηρίζουμε την αμυντική συμφωνία όμως, δεν σημαίνει ότι δίνουμε «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Δεν υπάρχουν όμως αυτή τη στιγμή περιθώρια για την απώλεια στρατιωτικών συμμαχιών όπως αυτή με τις ΗΠΑ».