Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τον απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας πώς «κυβερνάτε σχεδόν έξι χρόνια, αλλά τα πεπραγμένα σας είναι χαμένος χρόνος, χαμένες ευκαιρίες και χαμένοι πόροι για την ελληνική κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν στάθηκε μονάχα στην αντιπυρική περίοδο, αλλά αναφέρθηκε και στο έγκλημα των Τεμπών και όσα ακολούθησαν στον Σιδηρόδρομο.

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για τις διαρκείς κυβερνητικές αποτυχίες τα τελευταία 5,5 χρόνια, τονίζοντας ότι η μεσαία τάξη αισθάνεται απροστάτευτη. «Για το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία, είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι εσείς. Οι συνεχιζόμενες αποτυχίες δημιουργούν ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες. Νιώθουν ότι το κράτος δεν παίζει τον ρόλο του», είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Κυβερνάτε σχεδόν έξι χρόνια, αλλά τα πεπραγμένα σας είναι χαμένος χρόνος, χαμένες ευκαιρίες και χαμένοι πόροι για την ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στον παραγωγικό τομέα, είπε: «Στον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλάξατε πέντε προέδρους σε πέντε χρόνια και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε τον τελευταίο υπό την επιτροπεία της: τι είδε στη λειτουργία του Οργανισμού που δεν είδατε εσείς επί πέντε χρόνια; Κι όλα αυτά ενώ κυβερνάτε χωρίς μνημόνια και με την προίκα των δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης».

«Πότε θα γίνει πράξη το “Ποτέ Ξανά” όταν από πέρσι μέχρι σήμερα έχουμε μετρήσει 9 παρ’ ολίγον τραγωδίες;», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας για να προσθέσει «δεν είναι δυνατόν να κινείστε αναποτελεσματικά τα τελευταία 6 χρόνια, περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα».

Στην αναφορά του για τις πυρκαγιές, είπε πως «μέσα σε 8 χρόνια έχει καεί συνολικά το 37% των δασικών εκτάσεων της Αττικής. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και κανείς δεν αντιλέγει. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει εθνική στρατηγική επεξεργασμένη και αποτελεσματική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!