
Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. κ. Ελπιδοφόρο συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
«Αποτελεί για μένα μεγάλη χαρά και συγκίνηση που σας συναντώ σήμερα. Θέλω να σας συγχαρώ για το έργο σας, ένα έργο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στην Αρχιεπισκοπή σας. Σας συγχαίρω επιπλέον για το γεγονός ότι θέσατε το ζήτημα της δίκαιης επίλυσης του κυπριακού στον νέο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, για να σημειώσει πως «είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για το έθνος, και όλοι πρέπει να αγωνιστούμε για τη βιώσιμη επίλυσή του με σεβασμό στα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών». «Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας γιατί η Ορθοδοξία ήταν και θα είναι ο πυλώνας ενότητας της ελληνικής ομογένειας. Εδώ χτυπά η καρδιά του Ελληνισμού και χαίρομαι που θα περάσουμε αυτές τις μέρες μαζί σας», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανέφερε ότι νιώθει συγκινημένος που υποδέχεται «τον πρόεδρο ενός ιστορικού Κινήματος, ενός κόμματος που διαδραμάτισε πολύ ιστορικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας».
«Είμαι σίγουρος ότι είστε άξιος συνεχιστής των προκατόχων σας και εσείς προσωπικά θα διαδραματίσετε πολύ σημαντικό ρόλο ως πρόεδρος του Κινήματος αυτού στην προώθηση των εθνικών μας ζητημάτων», πρόσθεσε. «Να ξέρετε ότι η ομογένεια, η Ορθοδοξία, η Αρχιεπισκοπή , όλοι μας είμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας. Ένα μήνυμα που διακατέχει όλους μας εδώ στην Αμερική αλλά και παντού στη Διασπορά, είναι η ενότητα που αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχή προώθηση των εθνικών μας ζητημάτων», πρόσθεσε.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.