ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ωραίος ο Α.Σαμαράς χθες! Νόμιζες, ακούγοντάς τον, ότι διάβαζες τα ρεπορτάζ του pronews.gr. Welcome to the club!

ΠΑΣΟΚ: Με τρεις κάλπες οι εκλογές του Οκτωβρίου για την ανάδειξη της ηγεσίας

Τι δήλωσαν τα στελέχη του κόμματος στη διάσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής

ΠΑΣΟΚ: Με τρεις κάλπες οι εκλογές του Οκτωβρίου για την ανάδειξη της ηγεσίας

Η απόφαση για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ελήφθη, με τον προγραμματισμό των εκλογών για την εκλογή νέου ηγέτη στις 6 και 13 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του και τόνισε την ανάγκη για ενότητα ενώ εξέφρασε την αυτοκριτική του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα λάθη του.

«Κόμμα παρέλαβα από την Φώφη Γεννηματά. Δεν θα γίνει συνιστώσα στα παιχνίδια κανενός» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «συγκολλήσεις κορυφής και διαπραγματεύσεις με πρόσωπα για την πολιτική τους επιβίωση θα χρεοκοπήσουν ηθικά και πολιτικά την παράταξη».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους.

Ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων, δήλωσε ότι θα είναι παρών στη διαδικασία, ζητώντας ενότητα και τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγίνει κυβερνητική δύναμη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και στη συνέχεια τόνισε πως «Το ΠΑΣΟΚ έδωσε τη μάχη του αλλά δεν έπεισε. Ο Μητσοτάκης δεν θα φύγει με κόμματα της τάξεως του 13 και 15%. Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτήν την κατάσταση. Να πιάσουμε το νήμα της ιστορίας» πρόσθεσε και επεσήμανε ότι «τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε τον κύκλο της υπέρβασης. Όμως για να ξανακάνουμε μεγάλο το ΠΑΣΟΚ, χρειάζονται τομές και ρήξεις, όχι εσωστρέφεια, όχι κόμμα μηχανισμών».

Ο Παύλος Γερουλάνος, τρίτος υποψήφιος, επικεντρώθηκε στην ανάγκη ανάδειξης πολιτικών προτεραιοτήτων για το κόμμα.

«Συμπεριφορές πόλωσης και τοξικότητας, συμπεριφορές που προσωποποιούν πολιτικές διαφορές και πολιτικοποιούν προσωπικές, δείχνουν σαν να μην πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει και μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.Ότι παλεύουμε μόνο για τις καρέκλες, μέσα σε έναν κλειστό μικρόκοσμο» είπε στην ομιλία του.

Ακόμα, αναμένεται η απόφαση της Νάντιας Γιαννακοπούλου, της Μιλένας Αποστολάκη και του Μιχάλη Κατρίνη για το αν θα υποβάλλουν και αυτοί υποψηφιότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι διαδικαστικές λεπτομέρειες των εκλογών θα οριστούν από τα αρμόδια όργανα του κόμματος, ενώ οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν τις πολιτικές τους θέσεις σε ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή τρεις εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.