Τα τελικά αποτελέσματα αναδεικνύουν νικητή για τον πρώτο γύρο τον Ν.Ανδρουλάκης, ο οποίος λαμβάνει 29,64% και ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 21,41%.

Τρίτος ο Παύλος Γερουλάνος με 21,12% και η Αννα Διαμαντοπούλου με 19,52%.

Ακολουθεί ο Μιχάλης Κατρίνης με 6,03% και η  Νάντια Γιαννακοπούλου με 2.29%.

Η διαφορά ανάμεσα στον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο είναι 858 ψήφοι.

Δηλώσεις έκαναν όλοι οι υποψήφιοι στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη, θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου γιατί είχαμε μία προεκλογική εκστρατεία με πραγματικά πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα, θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη» τόνισε ο Ν,Ανδρουλάκης στις δηλώσεις που έκανε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Επτά ημέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο και ακόμα πιο ισχυρό, ακόμη πιο περήφανο» σημείωσε επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πιστεύω βαθιά ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε ενωμένοι και θα εργαστούμε όλοι μαζί για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ» δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εσωτερικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η οποία ήταν η πρώτη που έκανε δηλώσεις για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, «η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για μια δημιουργική πορεία για το ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα εξέφρασε τις θερμές τις ευχαριστίες σε όλους όσοι πίστεψαν στην υποψηφιότητά της και όλους όσοι, σε κάθε σημείο της Ελλάδας, αυτοοργανώθηκαν για να τη στηρίξουν.

«Σήμερα δρέπουμε του καρπούς της μεγάλης προσπάθειας που ζήτησα το βράδυ των ευρωεκλογών» υπογράμμισε στις δηλώσεις της η Νάντια Γιαννακοπούλου η οποία ήταν η πρώτη που ζήτησε τη διεξαγωγή εκλογών για την ηγεσία του κόμματος.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τα αποτελέσματα του α’ γύρου, η κα Γιαννακοπούλου έκανε λόγο για «ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ» και ότι ευθύνη όλων είναι «να μην απογοητευτούν οι 300.000 ψηφοφόροι».

«Θα δώσουμε τον αγώνα για την ενδυνάμωση και την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ» σημείωσε με έμφαση η κα Γιαννακοπούλου.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πάνω από 300.000 δημοκρατικούς πολίτες που με τη συμμετοχή τους δυναμώνουν το κίνημά μας», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης στις δηλώσεις του στη Χαριλάου Τρικούπη, ευχαριστώντας και όσους τον ψήφισαν.

«Συγχαίρω τους δύο συνυποψηφίους μας που πέρασαν στον β’ γύρο», είπε, λέγοντας ότι το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης «θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα».

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μίλησαν και η απόφασή τους είναι σεβαστή. Θέλω να συγχαρώ τους Ανδρουλάκη και Δούκα και όλους τους συνυποψηφίους μου για τον εξαιρετικό αγώνα που έκανε το ΠΑΣΟΚ. Θέλω να ευχαριστήσω τους 300.000 ανθρώπους που ήρθαν στην κάλπη, υπομονετικά περίμεναν και ψήφισαν.

Θέλω να ευχαριστήσω και όλους εκείνους που ήρθαν να στηρίξουν τη δική μου υποψηφιότητα και τους εθελοντές» ανέφερε, στις πρώτες του δηλώσεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Παύλος Γερουλάνος.

Εμφανώς συγκινημένος και ερωτηθείς αν θα στηρίξει κάποιον εκ των δύο υποψηφίων, είπε ότι θεωρεί πως οι ψηφοφόροι δεν κατευθύνονται και πως όσοι πήγαν στην κάλπη και τον ψήφισαν, το έκαναν αυτοβούλως και δεν τους «έσπρωξε» κάποιος.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η διαδικασία έκανε καλό στο ΠΑΣΟΚ, που θα διεκδικήσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές.

«Αύριο ξεκινάει μια νέα μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατική παράταξη» είπε ο Χάρης Δούκας, μιλώντας από τη Χαριλάου Τρικούπη, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, που τον έφερε στη δεύτερη θέση και τον β’ γύρο της επόμενης Κυριακής.

Ο κ. Δούκας ευχαρίστησε από καρδιάς, όπως είπε, τους 300.000 φίλους και μέλη του κόμματος, που πήγαν στις κάλπες, καθώς και τους συνυποψηφίους του, που γύρισαν κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους ανθρώπους που τον στήριξαν και τον πήγαν στον β’ γύρο.

«Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό, το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Σας καλώ, λοιπόν, την άλλη Κυριακή, να κάνουμε όλοι μαζί τη μεγάλη υπέρβαση: να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, για ν’ αλλάξουμε τη χώρα» κατέληξε.

Αναλυτικά η δήλωση Δούκα

Είναι μια μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Και είναι μία μεγάλη μέρα για τη δημοκρατική παράταξη.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 300.000 φίλους και μέλη που ήρθαν, ψήφισαν και στήριξαν τη διαδικασία.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνυποψηφίους μου που γύρισαν την Ελλάδα για να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη, σε κάθε γωνιά.

Θέλω να ευχαριστώ τους εθελοντές που έκαναν έναν πολύ μεγάλο αγώνα για να είναι εξαιρετικά όλα, όλη τη μέρα.

Και βεβαίως τους ανθρώπους που με στήριξαν και με πήγαν στον δεύτερο γύρο.

Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό. Το 70% ζητάει αλλαγή ηγεσίας.

Σας καλώ λοιπόν την Κυριακή όλοι μαζί να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, για να αλλάξουμε τη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σας ευχαριστώ πολύ!